Πάμπτωχη στα 97 της "έφυγε" η γυναίκα που ισχυριζόταν ότι είναι η μητέρα του Πούτιν

Κόσμος
Πάμπτωχη στα 97 της "έφυγε" η γυναίκα που ισχυριζόταν ότι είναι η μητέρα του Πούτιν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βέρα Πούτινα επί δεκαετίες ισχυριζόταν ότι ο Ρώσος πρόεδρος ήταν γιος της, και γεννήθηκε από «παράνομη» σχέση που η ίδια είχε συνάψει με παντρεμένο άνδρα.

Επί δεκαετίες η ηλικιωμένη γυναίκα προσπαθούσε να πείσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν πως είναι η βιολογική του μητέρα. Η Βέρα Πούτινα επί δεκαετίες ισχυριζόταν ότι ο Ρώσος πρόεδρος ήταν γιος της, και γεννήθηκε από «παράνομη» σχέση που η ίδια είχε συνάψει με παντρεμένο άνδρα. 

Η γυναίκα πέθανε πάμπτωχη σε ηλικία 97 ετών ενώ ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας δεν αναγνώρισε ποτέ τους ισχυρισμούς αυτούς, παρά το γεγονός ότι η γυναίκα προσκόμισε φωτογραφίες του γιου της, οι οποίες έδειχναν πράγματι ένα παιδάκι που έμοιαζε με τον 70χρονο σήμερα Ρώσο ηγέτη, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Η Βέρα ζούσε σε ένα χωριό, το Μετέκχι, στη Γεωργία και έλεγε από το 1999 ότι «έδωσε» τον Ρώσο ηγέτη όταν ήταν μόλις 10 ετών.

Ο ίδιος ο Πούτιν αναφέρει στην αυτοβιογραφία του ότι γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αγία Πετρούπολη και πως η μητέρα του ονομαζόταν Μαρία και ο πατέρας του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Επίσης, ανέφερε πως και οι δύο γονείς του πέθαναν από καρκίνο τη δεκαετία του 1990. Λεπτομέρειες ωστόσο για την παιδική του ηλικία είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθούν.

Η Βέρα, η οποία έδωσε στον Πούτιν το παρατσούκλι Βόβα (από το Βλαντιμίρ), δήλωσε ότι δεν την συγχώρεσε ποτέ, αφού τον έστειλε στους παππούδες του στο Οτσιόρ της Ρωσίας και δεν επέστρεψε ποτέ.

Η ίδια δεν ήρθε ποτέ σε επαφή μαζί του.

Πηγές στη Γεωργία επιβεβαίωσαν στη Sun ότι η Βέρα πέθανε από γηρατειά στην Τιφλίδα. Στη συνέχεια κηδεύτηκε στο χωριό της, το Μετέκχι, την Τρίτη.

Τι ισχυριζόταν η γυναίκα

Η ηλικιωμένη υποστήριξε ότι ήταν ο τρίτος γιος της, καθώς και τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του είχαν πεθάνει, ο ένας σε βρεφική ηλικία και ο άλλος από πείνα.

Τα αρχεία δείχνουν ότι κάποιος με το όνομα Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν εγγεγραμμένος σε ένα σχολείο του χωριού από το 1959 έως το 1960 και είχε γεωργιανή υπηκοότητα και όχι ρωσική.

Όταν η Βέρα παντρεύτηκε έναν Γεωργιανό στρατιώτη, με τον οποίο απέκτησε κι άλλα παιδιά, εκείνος της ζήτησε να εγκαταλείψει τον πρωτότοκό της κι εκείνη έστειλε το παιδί να ζήσει με τους γονείς της στη Ρωσία.

Αφού συμφιλιώθηκε με τον σύζυγό της, φέρεται να ζήτησε πίσω τον Πούτιν, αλλά οι γονείς της δεν ήθελαν να τον επιστρέψουν, αντίθετα επέμεναν ότι "θα τον φρόντιζαν καλά".

Έναν χρόνο αργότερα, ωστόσο, ο παππούς του παιδιού φέρεται να το άφησε σε ορφανοτροφείο.

Τα όσα ισχυριζόταν η Βέρα έρχεται σε αντίθεση με εκείνον του Πούτιν, ο οποίος ανέφερε ότι γεννήθηκε το 1952 στο Λένινγκραντ.

Η ίδια είχε πει στη Sun σε μια από τις τελευταίες της συνεντεύξεις:

«Το όνειρό μου είναι να μην πεθάνω χωρίς να με δει και να μου μιλήσει ο Βόβα τουλάχιστον μία φορά. Τον βλέπω συχνά στα όνειρά μου, αλλά δεν θέλει να μου μιλήσει. Τόσο στη ζωή όσο και στα όνειρα, είναι αναστατωμένος για ό,τι έκανα, δεν μπορεί να με συγχωρήσει».

Το Κρεμλίνο πάντως είχε απορρίψει τους ισχυρισμούς της. Ο Ντμίτρι Πεσκόφ είχε σχολιάσει για το ζήτημα: «Η ιστορία δεν είναι αληθινή. Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News