Ο Ήλιος σε ασύλληπτη υψηλή ευκρίνεια

Περίεργα
Ο Ήλιος σε ασύλληπτη υψηλή ευκρίνεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η φωτογραφία σύνθεσης δείχνει τη φλεγόμενη επιφάνεια του αστέρα με πλούσια λεπτομέρεια, καθώς και έναν “τυφώνα” πλάσματος με ύψος 14 φορές τον πλανήτη Γη

Ο Ήλιος μπροστά τους θυμίζει… Ανταρκτική. Οι αστροφωτογράφοι Andrew McCarthy και Jason Guenzel ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μία ασύλληπτη εικόνα 140 megapixel του Ήλιου.

Η φωτογραφία σύνθεσης δείχνει τη φλεγόμενη επιφάνεια του αστέρα με πλούσια λεπτομέρεια, καθώς και έναν “τυφώνα” πλάσματος με ύψος 14 φορές τον πλανήτη Γη.

Ο McCarthy μίλησε για το εγχείρημα στο “My Modern Met”. Εδώ και καιρό θαύμαζαν ο ένας τη δουλειά του άλλου και αναζητούσαν ευκαιρία να συνεργαστούν. «Ειδικεύεται στο να εξάγει απίστευτη λεπτομέρεια από ανεπεξέργαστα δεδομένα, ενώ το δικό μου φόρτε είναι να δημιουργώ μεγάλες ψηφιδωτές εικόνες του Ήλιου», είπε ο McCarthy. «Συνδυάζοντας τα δυνατά μας σημεία ήμασταν σε θέση να δημιουργήσουμε ένα απίστευτο έργο που ωθεί τα όρια του τι είναι εφικτό με ερασιτεχνικό εξοπλισμό», πρόσθεσε.

Για να δημιουργήσουν την τελική εικόνα, ο McCarthy τράβηξε περίπου 200.000 φωτογραφίες του Ήλιου.

Επί πέντε ημέρες, αυτός και ο Guenzel επεξεργάστηκαν τα δεδομένα και συνέθεσαν τη φωτογραφία. Η φωτογραφία, που πλέον είναι γνωστή ως “Fusion of Helios”, αξιοποιεί 90.000 φωτογραφίες του McCarthy, καθώς και μία φωτογραφία έκλειψης που τράβηξε το 2017 ο Guenzel.

Πηγή: hellasjournal.com

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News