"Μικρά κ' Περίεργα"

Αδιανόητο: Πέθανε το 2021, αλλά τον άφησαν άταφο για 2 χρονιά, γιατί… περίμεναν να αναστηθεί

Aντί να κάνει προετοιμασίες για την κηδεία του, η οικογένειά του απλά άφησε το σώμα του σε ένα νεκροτομείο, περιμένοντας την ανάστασή του

Ο πάστορας Siva Moodley πέθανε το 2021 στη Νότια Αφρική, αλλά η σορός του αναπαύθηκε μόλις αυτόν τον Μάρτιο, αφού πέρασε σχεδόν 600 ημέρες σε ένα νεκροτομείο, επειδή η οικογένειά του και οι ενορίτες του περίμεναν να επανέλθει στη ζωή.

Ο Siva Moodley, ο ιδρυτής του The Miracle Centre στο Gauteng, βόρεια του Γιοχάνεσμπουργκ, πέθανε στις 15 Αυγούστου 2021, μετά από ασθένεια. Ωστόσο, αντί να κάνει προετοιμασίες για την κηδεία του, η οικογένειά του απλά άφησε το σώμα του σε ένα νεκροτομείο, περιμένοντας την ανάστασή του.

Η σύζυγός του και άλλα μέλη της οικογένειάς του έρχονταν στο νεκροτομείο για να προσευχηθούν για την επιστροφή του, αλλά σταμάτησαν να έρχονται λίγους μήνες μετά τον θάνατό του και αρνήθηκαν να δώσουν τη συγκατάθεσή τους για την ταφή ή την αποτέφρωση του Moodley. Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, αρνήθηκαν ακόμη και να αναγνωρίσουν το θάνατο του πάστορα μέσα στην εκκλησία, πραγματοποιώντας λειτουργίες στη θέση!

Καθώς οι μήνες περνούσαν και το σώμα του Siva Moodley παρέμενε στο νεκροτομείο, οι ιδιοκτήτες άρχισαν να επικοινωνούν με την οικογένεια προσπαθώντας να λάβουν τη συγκατάθεσή τους για την ταφή ή την αποτέφρωση, δηλώνοντας πολλές φορές ότι η μη έγκαιρη διάθεση του σώματος εγκυμονούσε σοβαρούς κινδύνους για την υγεία και το περιβάλλον. Δεν κατάφεραν να λάβουν τη συγκατάθεση της οικογένειας. Τελικά, η μόνη επιλογή που είχε στη διάθεσή του το γραφείο τελετών ήταν η δικαστική προσφυγή κατά της οικογένειας.

«Πρόκειται για αστικό ζήτημα. Δεν μπορώ να πάρω μόνος μου την απόφαση να τον θάψω ή να τον αποτεφρώσω», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του νεκροτομείου. «Πρέπει να προέλθει από την οικογένειά του, αλλά δεν λένε τίποτα. Ήταν ένας πολύ γνωστός άνθρωπος και δεν του αξίζει αυτού του είδους η μεταχείριση. Ελπίζω ότι το δικαστήριο μπορεί να παράσχει κάποια ανακούφιση».

Τα δικαστικά έγγραφα έδειξαν ότι η χήρα του Sive Moodley, Jessie, εξήγησε την απροθυμία της οικογένειάς της να συναινέσει στην κηδεία του πάστορα, ισχυριζόμενη ότι είχε δει σε όραμα τον θρησκευτικό ηγέτη να επιστρέφει στη ζωή. Ωστόσο, αφού είδε στοιχεία ότι η οικογένεια είχε επικοινωνήσει συνολικά 28 φορές για τη σορό του άνδρα και έλαβε αναφορές από τις τοπικές αρχές για τους κινδύνους που εγκυμονούσε για την υγεία η σορός, το Ανώτατο Δικαστήριο της Γκαουτένγκ στο Γιοχάνεσμπουργκ ενέκρινε την υποχρεωτική ταφή ή αποτέφρωση.

Η απόφαση του δικαστηρίου ανεστάλη για ένα μήνα, ώστε να επιδοθεί στην άμεση οικογένεια του Moodley. Το γραφείο τελετών διευκρίνισε ότι δεν ήθελε να παραβιάσει τη θρησκευτική ελευθερία κανενός, αλλά έπρεπε επίσης να τηρήσει τους υγειονομικούς κανονισμούς.

Στις 16 Μαρτίου, η σορός του Siva Moodley αναπαύθηκε τελικά στο νεκροταφείο Westpark στο Γιοχάνεσμπουργκ, παρουσία των αδελφών και της ευρύτερης οικογένειάς του. Η σύζυγός του και τα δύο παιδιά του δεν παρέστησαν στην τελετή και τα νοτιοαφρικανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι συνεχίζουν να διευθύνουν το Κέντρο Θαυμάτων στη θέση του πάστορα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια