Απίστευτο κι όμως αληθινό: Εισαγγελέας απαγόρευσε σε ζευγάρι να ονομάσει το γιο του Άδη

Περίεργα
Απίστευτο κι όμως αληθινό: Εισαγγελέας απαγόρευσε σε ζευγάρι να ονομάσει το γιο του Άδη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο λόγος που πήρε αυτήν την απόφαση ο εισαγγελέας

Στα δικαστήρια της Γαλλίας οδηγήθηκε ένα ζευγάρι, μετά την απαγόρευση εισαγγελέα να δώσουν στο παιδί τους το όνομα Άδης.

Η απόφαση αναμένεται να βγει στις 4 Απριλίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής dailymail, το ζευγάρι, η Κριστίνα Ντεσγκρές και ο Ροντρίγκο Βελάσκες έγιναν γονείς ενός αγοριού τον Σεπτέμβριο του 2022 και αποφάσισαν να του δώσουν το εν λόγω όνομα.

Πριν προχωρήσουν στην απόφασή τους μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα ρώτησαν αρκετούς ανθρώπους, με πολλούς να συμφωνούν, ενώ κανένας δεν έκανε κανέναν αρνητικό συνειρμό.

Μόνο ένας είχε αντιρρήσεις, αλλά και ισχυρή θέση για να μπορέσει να παρέμβει και να «μπλοκάρει» την ονοματοδοσία του παιδιού, σύμφωνα με το newsbomb.gr.

Ο εισαγγελέας, θεώρησε πως το παιδί θα δεχτεί bullying εάν ονομαστεί Άδης, αφού παραπέμπει στον Θεό του κάτω κόσμου, κατά το αρχαιοελληνικό δωδεκάθεο.

Η μητέρα του αγοριού είπε στην εφημερίδα: «Επιλέξαμε αυτό το όνομα μόνον επειδή νομίζαμε ότι ήταν όμορφο. Άδης Βελάσκες Ντεσγκρές, ακούγεται ωραίο».

Όπως σημειώνει η dailymail, στη Γαλλία, αλλά και σε άλλες δυτικές χώρες, οι δικαστικές αρχές έχουν το δικαίωμα να παρέμβουν στο όνομα που θα πάρει ένα παιδί, εφόσον θεωρούν πως είναι συνδεδεμένο με αρνητικά γεγονότα ή δεν είναι προς το συμφέρον του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News