Τελικά τι ακριβώς υπάρχει στο κέντρο της Γης και από τι αποτελείται;

Περίεργα
Τελικά τι ακριβώς υπάρχει στο κέντρο της Γης και από τι αποτελείται;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η έρευνα των ερευνητών της Σχολής Γεωεπιστημών του Αυστραλιανού Εθνικού Πανεπιστημίου στην Καμπέρα δημοσιεύτηκε στο έγκριτο περιοδικό Nature. Οι ερευνητές βάσισαν τους υπολογισμούς τους στη μελέτη σεισμικών κυμάτων που ταξιδεύουν διαμέσου του υπεδάφους της Γης

Μία μπάλα από σίδηρο, ακτίνας 650 χιλιομέτρων βρίσκεται πιθανότατα στο κέντρο του πλανήτη, στην «καρδιά» του εσωτερικού πυρήνα της Γης, σύμφωνα με εκτιμήσεις επιστημόνων.

Η έρευνα των ερευνητών της Σχολής Γεωεπιστημών του Αυστραλιανού Εθνικού Πανεπιστημίου στην Καμπέρα δημοσιεύτηκε στο έγκριτο περιοδικό Nature. Οι ερευνητές βάσισαν τους υπολογισμούς τους στη μελέτη σεισμικών κυμάτων που ταξιδεύουν διαμέσου του υπεδάφους της Γης.

Η μελέτη βρήκε για πρώτη φορά ότι αυτά τα κύματα «αντηχούν» κατά μήκος όλης της διαμέτρου του πλανήτη μας έως πέντε φορές. Η ταχύτητα που ταξιδεύουν τα κύματα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, μαρτυράει την παρουσία μιας διακριτής εσωτερικής σφαίρας, που είναι ξεχωριστή από το εξωτερικό στρώμα του εσωτερικού πυρήνα.

Ο πυρήνας της ΓηςΟ πυρήνας της Γης

Η μελέτη του κέντρου της Γης θεωρείται ζωτική για την κατανόηση της δημιουργίας και εξέλιξης της Γης. Η παρουσία και το μέγεθος ενός ξεχωριστού εσώτατου πυρήνα μέσα στον εσωτερικό πυρήνα αποτελεί μια υπόθεση εδώ και καιρό, αλλά και αντικείμενο επιστημονικής διαμάχης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News