Βραζιλία: Η στιγμή που ελικόπτερο χτυπάει σε καλώδιο ηλεκτρικού ρεύματος και συντρίβεται στο έδαφος (βίντεο)

Κόσμος
Βραζιλία: Η στιγμή που ελικόπτερο χτυπάει σε καλώδιο ηλεκτρικού ρεύματος και συντρίβεται στο έδαφος (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ο πιλότος έχασε τον έλεγχο πριν συγκρουστεί με το καλώδιο

Το ελικόπτερο ετοιμαζόταν για προσγείωση σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου στο δήμο Ενγκενέριο Κάλντας όταν ήρθε κατά λάθος σε επαφή με καλώδιο, όπως δείχνει βίντεο που κατέγραψε παρευρισκόμενος. Από την πρόσκρουση προκλήθηκε ηλεκτρικός σπινθήρας, προτού το ελικόπτερο πέσει σε μια ελώδη περιοχή. Το σπασμένο καλώδιο ηλεκτρικού ρεύματος, προκάλεσε πυρκαγιά που εξαπλώθηκε σε όλη την έκταση, ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία.

Σώοι οι επιβαίνοντες του ελικοπτέρου

Ο ομοσπονδιακός βουλευτής Χερκίλιο Ντινίζ, ο οποίος διεκδικεί την επανεκλογή του, κατάφερε να βγει γεμάτος αίματα στο πρόσωπο και τα ρούχα του. Τραυματίστηκαν επίσης, ελαφρά, ο αντιδήμαρχος Νταβίντ Μπαράσο, ο εκπρόσωπος Τύπου της προεκλογικής εκστρατείας Λουτσιάνο Βιάνα και ο πιλότος Φαμπιάνο Ρουφίνο.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του βουλευτή, ο αντιδήμαρχος νοσηλεύτηκε στην εντατική με κατάγματα στα πλευρά ενώ υπέστη και ρήξη πνεύμονα.

Ο βουλευτής Χερκίλιο Ντινίζ

Όπως αναφέρει η Εθνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το ελικόπτερο ήταν μέρος ενός στόλου αεροσκαφών που ανήκε στην Rotorfly Táxi Aéreo, μια τοπική εταιρεία αεροταξί.Η εταιρεία δήλωσε ότι η απαιτούμενη συντήρηση του ελικοπτέρου ήταν ενημερωμένη, ανέφερε η βραζιλιάνικη εφημερίδα O Globo.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News