Νεμπράσκα: Έκανε το μεγαλύτερο ταξίδι σε σκαρί από κολοκύθα και έσπασε το ρεκόρ Γκίνες

Περίεργα
Νεμπράσκα: Έκανε το μεγαλύτερο ταξίδι σε σκαρί από κολοκύθα και έσπασε το ρεκόρ Γκίνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Χάνσεν πέρασε χρόνια σχεδιάζοντας το μεγαλεπίβολο εγχείρημά του, ονομάζοντας το σκαρί του που του χάρισε τον τίτλο «Μπέρτα»

O Ντουάν Χάνσεν από τη Νεμπράσκα, βρήκε έναν πρωτότυπο τρόπο να γιορτάσει τα 60α του γενέθλια, ταξιδεύοντας με μια κολοκύθα 380 κιλών και για πάνω από 60 χιλιόμετρα στον ποταμό Μιζούρι.

Ο σκοπός του ταξιδιού του, ήταν για να κερδίσει το ρεκόρ Γκίνες για το συντομότερο ταξίδι σε βάρκα από κολοκύθα. Πριν από τον Χάνσεν, ο κάτοχος του ρεκόρ ήταν ο Ρικ Σουένσον, ο οποίος είχε διασχίσει τον Κόκκινο Ποταμό μεταξύ Μινεσότα και Βόρειας Ντακότα το 2016, σύμφωνα με τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες.

Ο Χάνσεν πέρασε χρόνια σχεδιάζοντας το μεγαλεπίβολο εγχείρημά του, ονομάζοντας το σκαρί του που του χάρισε τον τίτλο «Μπέρτα». Η ιδέα για την κατάρριψη του αλλόκοτου αυτού ρεκόρ προέκυψε μετά από ένα τριήμερο σεμινάριο για καλλιέργεια κολοκύθας στο Πόρτλαντ πριν από πέντε χρόνια, όπου και γνώρισε τη γυναίκα που τότε κατείχε τον τίτλο. «Τη ρώτησα πολλά και τότε ήταν που αποφάσισα πως ήθελα να το κάνω» εξηγεί σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο της Νεμπράσκα.

Με περίμετρο λίγο άνω των τριών μέτρων, η κολοκύθα ήταν ιδανική, έκρινε ο Χάνσεν, για να τον μεταφέρει στο ποτάμιο ταξίδι του, αφού βεβαίως πρώτα τη σκάλισε εσωτερικά ώστε να τον χωρά. Στην προσπάθεια αυτή ο Χάνσεν δεν ήταν μόνος αφού οικογένεια και φίλοι τον επευφημούσαν από τις όχθες δίνοντάς του κουράγιο.

Τις 12 αυτές ώρες, κατάφερε να μείνει στην επιφάνεια καθώς λογής εμπόδια, από βράχους έως κύματα από άλλα σκάφη, παρ’ ολίγον να τον ανατρέψουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News