Ισπανία: Στο Σαν Φερμίνο οι Ταυροδρομίες μετά από 2 χρόνια ξανά

Περίεργα
Ισπανία: Στο Σαν Φερμίνο οι Ταυροδρομίες μετά από 2 χρόνια ξανά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η φιέστα που έχει γίνει διάσημη σε ολόκληρο τον κόσμο βλέπει χιλιάδες τουρίστες να συμμετέχουν και εκείνοι στο κυνήγι από τους ταύρους στα σοκάκια της παλιάς πόλης, ρισκάροντας τη ζωή τους

Μετά από δυο χρόνια που η πανδημία δεν επέτρεψε την διοργάνωση του το παγκοσμίως γνωστό όσο και επικίνδυνο φεστιβάλ του Σαν Φερμέν στην Παμπλόνα της Ισπανίας ξεκίνησε βλέποντας την πόλη να κατακλύζεται από κόσμο, ντόπιους και ξένους όπως παλιά. 

Η φιέστα που έχει γίνει διάσημη σε ολόκληρο τον κόσμο βλέπει χιλιάδες τουρίστες να συμμετέχουν και εκείνοι στο κυνήγι από τους ταύρους στα σοκάκια της παλιάς πόλης, ρισκάροντας τη ζωή τους.

Σύμφωνα με το έθιμο η έναρξη του φεστιβάλ του Σαν Φερμέν από το δήμαρχο της πόλης, είδε τους συμμετέχοντες να καταβρέχουν τα μπλουζάκια τους με κόκκινο κρασί σύμβολο της φιέστας.

Το φεστιβάλ έγινε διάσημο όταν το περιέγραψε ο Έρνεστ Χέμινγουει το 1926 στο βιβλίο «Ο Ήλιος ανατέλλει ξανά».  Ωστόσο η πρεμιέρα σημαδεύτηκε και από τα πρώτα ατυχήματα με πέντε ανθρώπους, να μεταφέρονται στο νοσοκομείο ευτυχώς χωρίς σοβαρά τραύματα.  Το φεστιβάλ διοργανώνεται κάθε χρόνο την πρώτη εβδομάδα του Ιούλη και διαρκεί 9 ημέρες.  

Φωτογραφίες AP 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News