Ιταλία: Με παγωτά δροσίζονται τα ζώα, εν μέσω καύσωνα, στον ζωολογικό κήπο της Ρώμης (εικόνες)

Κόσμος
Ιταλία: Με παγωτά δροσίζονται τα ζώα, εν μέσω καύσωνα, στον ζωολογικό κήπο της Ρώμης (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγωτό κρέας, παγωτό ψάρι ή παγωτό από δημητριακά, γεύσεις για όλα τα γούστα στον ζωολογικό κήπο της Ρώμης

Παγωτό κρέας, παγωτό ψάρι ή παγωτό από δημητριακά: υπήρχαν γεύσεις για όλα τα γούστα στον ζωολογικό κήπο της Ρώμης, οι «φιλοξενούμενοι» του οποίου προσπαθούσαν να δροσιστούν εν μέσω του καύσωνα που πλήττει την αιώνια πόλη.

Το προσωπικό του κήπου, που γειτονεύει με τη Βίλα Μποργκέζε ένα από τα ωραιότερα πάρκα της πόλης, φαίνεται ότι βρήκε τη σωστή «συνταγή» για να δώσει μια ανάσα δροσιάς στα ζώα την ώρα που το θερμόμετρο έδειχνε 39 βαθμούς Κελσίου.

Κοντά στην είσοδο του πάρκου, οι μακάκοι της Ιαπωνίας απολάμβαναν γρανίτες από φρέσκα φρούτα – δαμάσκηνα, μπανάνες, πεπόνι – και δημητριακά που τους έριχναν οι υπάλληλοι κατευθείαν μέσα στην πισίνα τους, υπό τα βλέμματα των επισκεπτών που το διασκέδαζαν εξίσου.

Λίγο πιο πέρα, η Σαμάνθα και ο Μπούμερ, οι δυο ωταρίες του πάρκου, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν παγωτό ψάρι ενώ τα αιλουροειδή είχαν ριχθεί σε εδέσματα σπάνιας έμπνευσης: παγωτά με γεύση κρέας ή αίμα.

Η δροσιά δεν ήρθε μόνο από το φαγητό. Η Σοφία, ένας ασιατικός ελέφαντας, έκανε κρύα ντους αλλά γνωρίζει από μόνη της και μια ιδιαίτερη τεχνική: κυλιέται στη λάσπη και, με την προβοσκίδα της, καλύπτεται με άμμο και χώμα.

Ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου Γιτζάκ Γιαντίντ δεν έκρυψε πάντως την ανησυχία του για τις καιρικές συνθήκες. «Η ζέστη ήρθε πιο γρήγορα και ανησυχώ κάπως για τα ζώα μας, δεν είναι εύκολο για αυτά, ελπίζω ότι δεν θα πάει έτσι όλο το καλοκαίρι επειδή κανείς δεν μπορεί να αντέξει σε θερμοκρασίες ρεκόρ», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο. Διαβεβαίωσε όμως ότι τα ζώα ζουν σε καλές συνθήκες, παρακολουθούνται όλο το 24ωρο και έχουν αρκετή σκιά και νερό.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας, η θερμοκρασία θα παραμείνει υψηλή στη Ρώμη και τις επόμενες εβδομάδες, καθιστώντας αδιαπραγμάτευτη τη διανομή παγωτών…

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία αρχείου AP 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News