Νέα Ζηλανδία: Σπείρες μπλε φωτός εμφανίστηκαν ξαφνικά στον ουρανό αιφνιδιάζοντας τους αστροπαρατηρητές

Περίεργα
Νέα Ζηλανδία: Σπείρες μπλε φωτός εμφανίστηκαν ξαφνικά στον ουρανό αιφνιδιάζοντας τους αστροπαρατηρητές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αστροπαρατηρητές στη Νέα Ζηλανδία έμειναν μπερδεμένοι και έκπληκτοι από παράξενους, σπειροειδείς σχηματισμούς που εμφανίστηκαν στον νυχτερινό ουρανό το βράδυ της Κυριακής

Οι παρατηρητές του νυχτερινού ουρανού της Νέας Ζηλανδίας έμειναν σαστισμένοι και εντυπωσιασμένοι από τους παράξενους, σπειροειδείς σχηματισμούς φωτός το βράδυ της Κυριακής.

Το παράδοξο συμβάν σήμανε συναγερμό στο διαδίκτυο με πολλούς χρήστες και ερασιτέχνες αστρονόμους να το καταγράφουν ανεβάζοντας τις σχετικές φωτογραφίες στους λογαριασμούς τους.

Οι θεωρίες πήραν… φωτιά. Άλλοι έκαναν λόγο για UFO και εξωγήινους, άλλοι για πυραύλους και κάποιοι για «την τροχιακή μας μαύρη τρύπα» Η πραγματικότητα είναι πιθανότατα λίγο πιο πεζή, σύμφωνα με τον καθηγητή Ρίτσαρντ Έσθερ, φυσικό στο Πανεπιστήμιο του Όκλαντ, ο οποίος χαρακτήρισε το φαινόμενο το οποίο ήταν ορατό από το μεγαλύτερο μέρος του Νοτίου Νησιού τη Νέας Ζηλανδίας, «περίεργο αλλά εύκολα εξηγήσιμο». 

Σύμφωνα με τον ίδιο σύννεφα τέτοιας φύσης εμφανίζονταν μερικές φορές όταν ένας πύραυλος μεταφέρει έναν δορυφόρο σε τροχιά. Όπως εκτιμά, το φαινόμενο προκλήθηκε μάλλον από την εκτόξευση πυραύλου SpaceX, ο οποίος στάλθηκε σε τροχιά στα ανοιχτά του Κανάβεραλ στη Φλόριντα την Κυριακή.  Όπως και αν έχει το θέαμα ήταν εντυπωσιακό δικαιολογώντας τον ενθουσιασμό και την περιέργεια στο διαδίκτυο.

Φωτογραφία Facebook 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News