Το σαρκοφάγο φυτό «ανδρικό μόριο» κόβεται για φωτογραφίες (βίντεο)

Life
Το σαρκοφάγο φυτό «ανδρικό μόριο» κόβεται για φωτογραφίες (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκκληση της κυβέρνησης, καθώς υπάρχουν φόβοι πως το φυτό μπορεί να οδηγηθεί σε εξαφάνιση

Αξιωματούχοι της Καμπότζης, ζήτησαν, από το κοινό να σταματήσει να ξεριζώνει το σαρκοφάγο φυτό που μοιάζει με ανδρικό μόριο, λόγω ανησυχίας, ότι μπορεί να οδηγηθεί σε εξαφάνιση.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος της Καμπότζη, προχώρησε σε μία ανάρτηση στο Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και συγκεκριμένα στο Facebook, με αφορμή ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε. Το συγκεκριμένο βίντεο, προβάλλει γυναίκες στην Καμπότζη, οι οποίες μαζεύουν το φυτό στο βουνό Bokor στο Kampot και ποζάρουν κρατώντας το.

Μάλιστα σε αυτό, φαίνονται ενθουσιασμένες ενώ κρατούν ψηλά το φυτό και συγκρίνουν την ομοιότητά του με το ανδρικό μόριο.

«Αυτό που κάνουν είναι λάθος και δεν πρέπει να το ξανακάνουν στο μέλλον. Σας ευχαριστούμε που αγαπάτε τους φυσικούς πόρους, αλλά μην μαζεύετε τα λουλούδια, αλλιώς θα καταστραφούν» ανέφερε η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το φυτό ονομάζεται «Nepenthes Bokorensis», έχει ένα μακρύ σωλήνα που χρησιμοποιεί για να πνίγει έντομα και το σχήμα του και ειδικότερα το πάνω μέρος, έχει κάνει κάποιους να το αποκαλούν φυτό «ανδρικό μόριο».

Το «Nepenthes Bokorensis» είναι αναρριχώμενο φυτό και μπορεί να φτάσει σε ύψος έως και 7 μέτρα.

https://www.dailymail.co.uk/embed/video/2688637.html

Φωτογραφία Shutterstock

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News