Πανσέληνος Μαΐου 2022 - Τα χαράματα το «Ματωμένο Φεγγάρι» (εικόνες, βίντεο)

Περίεργα
Πανσέληνος Μαΐου 2022 - Τα χαράματα το «Ματωμένο Φεγγάρι» (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το φαινόμενο ήταν εν μέρει ορατό στην Ελλάδα – Δείτε live τη μετάδοση από τη NASA

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας 16 Μαΐου, σχεδόν παράλληλα με την πανσέληνο, θα υπήρξε ολική έκλειψη Σελήνης, που στην Ελλάδα ωστόσο θα είναι ήταν μέρει ορατή, προκαλώντας ένα φαινόμενο που έχει ονομαστεί ως «Ματωμένο Φεγγάρι».

Η σελήνη, πριν περάσει στη σκιά της Γης, γοήτευσε τους πάντες με το χρώμα της καθώς το φως διαθλάστηκε περνώντας από την ατμόσφαιρα της Γης, με αποτέλεσμα το χρώμα της να αλλάζει από γκρι σε ροζ και στη συνέχεια από πορτοκαλί σε κόκκινο.

(Φωτογραφία AP Photo/Hadi Mizban)

Η ολική έκλειψη της Σελήνης ήταν ορατή από περιοχές της Αμερικής, της Ανταρκτικής, της Ευρώπης, της Αφρικής και του ανατολικού Ειρηνικού. Επίσης, σημειώθηκε και μια δακτυλιοειδής έκλειψη η οποία ήταν ορατή από τη Νέα Ζηλανδία, την ανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Από τις πιο εντυπωσιακές εικόνες της υπερπανσέληνου ήταν αυτές από το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο που κάνουν το γύρο του κόσμου.

Ορατή κυρίως από τη Βόρεια και Νότια Αμερική

Αξίζει να σημειωθεί ότι κανονικά η υπερπανσέληνος του Μαΐου ονομάζεται στις ΗΠΑ ως το «φεγγάρι των λουλουδιών» όνομα που καθιερώθηκε από τους ιθαγενείς της Αμερικής καθώς αυτή είναι η περίοδος που παρατηρείται η εμφάνιση πολλών ειδών λουλουδιών.

AP Photo/Hadi Mizban

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News