Στα «πορτοκαλί» το Ιράκ: Μεγάλη αμμοθύελλα σαρώνει τη χώρα (βίντεο)

Περίεργα
Στα «πορτοκαλί» το Ιράκ: Μεγάλη αμμοθύελλα σαρώνει τη χώρα (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκλεισαν αεροδρόμια, σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες - Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία, το σύννεφο σκόνης θα διαλυθεί σταδιακά από σήμερα το βράδυ

Οι Ιρακινοί ξύπνησαν με έναν πορτοκαλί ουρανό, αποτέλεσμα νέας ισχυρής αμμοθύελλας που σημειώθηκε στη χώρα τους, στην οποία τα κλιματικά αυτά φαινόμενα επιδεινώνονται. Ως συνέπεια, αεροδρόμια και δημόσιες υπηρεσίες έκλεισαν, οι εξετάσεις στα σχολεία και τα πανεπιστήμια ανεστάλησαν.

Νωρίς το πρωί, οι στέγες των σπιτιών, τα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στους δρόμους έως και τα έπιπλα μέσα στα σπίτια ήταν καλυμμένα από ένα παχύ στρώμα πολύ λεπτής κίτρινης σκόνης.

Τουλάχιστον μια αμμοθύελλα την εβδομάδα πλήττει το Ιράκ τις τελευταίες εβδομάδες, στην χειρότερη, σύμφωνα με τους Ιρακινούς, έξαρση του φαινομένου αυτού απ’ όσο μπορούν να θυμηθούν.

https://twitter.com/tonyggabriel/status/1526101336797986817

Υπενθυμίζεται ότι στις 5 Μαΐου, η πιο πρόσφατη αμμοθύελλα στο Ιράκ είχε προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα σε μέρος του πληθυσμού. Ως αποτέλεσμα ένας άνθρωπος πέθανε και περισσότεροι από 5.000 χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

AP Photo/Hadi Mizban

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News