Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Πάνω από 100.000 ευρώ πωλήθηκε η xακί ζακέτα του σε δημοπρασία

Κόσμος
Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Πάνω από 100.000 ευρώ πωλήθηκε η xακί ζακέτα του σε δημοπρασία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στόχος η συγκέντρωσή χρημάτων για την Ουκρανία

Για πάνω από 100.000 ευρώ πωλήθηκε σε δημοπρασία μια μπλούζα fleece του Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τη συγκέντρωση χρημάτων για την Ουκρανία.

Η δημοπρασία διοργανώθηκε από την ουκρανική πρεσβεία στο Λονδίνο και το fleece του προέδρου πωλήθηκε έναντι 90.000 λιρών (περίπου 105.000 ευρώ).

«Σήμερα, όλος ο κόσμος εκτιμά έναν άνδρα που φορά ένα απλό fleece. Και τώρα, το εμβληματικό κομμάτι, υπογεγραμμένο από τον πρόεδρο Ζελένσκι, είναι εδώ», ανέφερε η πρεσβεία σε βίντεο που ανάρτησε στα social media.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν «να ειπωθούν οι ιστορίες γενναιότητας που έγιναν θρυλικές κατά τη διάρκεια του πολέμου, όπως και να συγκεντρωθούν πόροι για να υποστηριχθεί αυτή η γενναιότητα». Στη δημοπρασία με τίτλο «Brave Ukraine» πωλήθηκαν μεταξύ άλλων και παιχνίδια που δώρισε η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας, Ολένα Ζελένσκα.

Συγκεντρώθηκαν από τη δημοπρασία πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια και τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα θα διατεθούν για τον επανεξοπλισμό ειδικού ιατρικού κέντρου για παιδιά, στη δυτική Ουκρανία.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Ουκρανός πρόεδρος, μέσω τηλεδιάσκεψης, και στη συνέχεια ο Μπόρις Τζόνσον.

«Τι τιμή να μιλάω μετά τον φίλο μου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πραγματικά έναν από τους πιο απίστευτους ηγέτες της σύγχρονης εποχής», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός, που επέκρινε τη Ρωσία και εξήρε τη γενναιότητα των Ουκρανών. «Για αυτό είμαι πιο σίγουρος από ποτέ ότι η Ουκρανία θα νικήσει. Θα είναι ελεύθερη και μια κυρίαρχη Ουκρανία θα αναδυθεί ξανά», συμπλήρωσε.|

Φωτογραφία αρχείου AP 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News