"Μικρά κ' Περίεργα"

Το πρώτο «vegan βιολί» στον κόσμο είναι φτιαγμένο από αχλάδια και μούρα

Το πρώτο «vegan βιολί» στον κόσμο είναι γεγονός - Φτιαγμένο από αχλάδια και μούρα, είναι το πρώτο στον κόσμο που έχει καταχωρηθεί με το εμπορικό σήμα της «The Vegan Society»

Το πρώτο «vegan βιολί» στον κόσμο είναι γεγονός. Φτιαγμένο από αχλάδια και μούρα το βιολί του Πάντρεγκ Ο Ντουλοινχ, είναι το πρώτο στον κόσμο που έχει καταχωρηθεί με το εμπορικό σήμα της «The Vegan Society».

Με δεδομένο ότι ιστορικά, έχουν χρησιμοποιηθεί τρίχες αλόγου, οπλές, κέρατα και οστά για την κατασκευή μουσικών οργάνων, η καινοτομία αποκτά ιδιαίτερη σημασία. 

«Αυτό θα είναι υπέροχο για όσους βιολονίστες, λαχταρούσαν ένα όργανο υψηλής ποιότητας απαλλαγμένο από ζωικά προϊόντα», δήλωσε χαρακτηριστικά η Έρικα Ντουγκαε της φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Το ένθετο γύρω από την άκρη του βιολιού είχε κατασκευαστεί από αχλάδι, το οποίο έχει πρώτα υποστεί διεργασία στον ατμό ενώ τα άγρια ​​μούρα χρησιμοποιήθηκαν για τη βαφή των ξύλινων παραρτημάτων και το ντόπιο νερό πηγής για την κόλλα. 

Ο Πάντρεγκ Ο Ντουλοινχ, που κατασκευάζει βιολιά εδώ και 40 χρόνια, είπε ότι ένας πελάτης του είχε ζητήσει να φτιάξει ένα vegan όργανο «πριν από μερικά χρόνια». «Ήταν μια ενδιαφέρουσα ερώτηση.

Σκέφτηκα πόσοι vegan μουσικοί μπορεί να υπάρχουν, των οποίων η ηθική δεν τους επιτρέπει να παίξουν βιολί. Πρέπει να είναι απαίσιο» και πρόσθεσε: «Ο κόσμος αλλάζει πολύ. Ιδιαίτερα η νέα γενιά. Προχωρούν σε μεγάλες αλλαγές σε ολόκληρο τον κόσμο και είμαι πολύ περήφανος γι′ αυτό».

Σημειώνεται ότι ενώ ήδη διατίθενται vegan χορδές και άλλα μέρη του βιολιού, μόνο το βιολί έχει καταχωρηθεί με το εμπορικό σήμα.

Φωτογραφία αρχείου Unsplash 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια