Πλανήτης Άρης: Κρατήρας μοιάζει με ανθρώπινο αποτύπωμα - Η φωτογραφία της NASA

Περίεργα
Πλανήτης Άρης: Κρατήρας μοιάζει με ανθρώπινο αποτύπωμα - Η φωτογραφία της NASA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η φωτογραφία αποθανατίζει έναν κρατήρα του Κόκκινου Πλανήτη που καταγράφηκε σε υψηλή ανάλυση από την πιο εξελιγμένη κάμερα που έχει ποτέ σταλεί σε άλλο πλανήτη

Η φωτογραφία αποθανατίζει έναν κρατήρα του Κόκκινου Πλανήτη που καταγράφηκε σε υψηλή ανάλυση από την πιο εξελιγμένη κάμερα που έχει ποτέ σταλεί σε άλλο πλανήτη και αποτελεί ένα από τα έξι όργανα τεχνολογικής αιχμής που βρίσκονται πάνω στο Mars Reconnaissance Orbiter της NASA που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Άρη.

Οι εικόνες επεξεργάστηκαν από τον Σον Ντόραν, ο οποίος δημιουργεί έργα τέχνης και βίντεο χρησιμοποιώντας δορυφορικά δεδομένα.

Στην εικόνα αποκαλύπτεται τις ανάγλυφες λεπτομέρειες ενός κρατήρα στο νότιο ημισφαίριο του Κόκκινου πλανήτη σε ανάλυση 8Κ.

Είναι δε τέτοια η πιστότητα που διακρίνονται σχηματισμοί πλάτους μόλις 25 εκατοστών ανά εικονοστοιχείο, δίνοντας στην εικόνα πολύ μεγαλύτερη λεπτομέρεια από ό,τι για παράδειγμα οι δορυφόροι που χρησιμοποιεί το Google Maps. 

Αυτό δε που βλέπετε στο βάθος του κρατήρα, ο οποίος σχηματίστηκε από αρχαία πρόσκρουση αστεροειδή, είναι αμμόλοφοι οι οποίοι ενώνονται και σχηματίζουν ένα ασυνήθιστο πολυγωνικό πλέγμα σαν ένα πραγματικό έργο τέχνης.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NASA (@nasa)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News