Λωρίδα της Γάζας: Εντοπίστηκε αγαλματίδιο αρχαίας θεάς ηλικίας 4.500 ετών

Περίεργα
Λωρίδα της Γάζας: Εντοπίστηκε αγαλματίδιο αρχαίας θεάς ηλικίας 4.500 ετών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα πέτρινο αγαλματίδιο ηλικίας 4.500 ετών, ύψους 22 εκατοστών, σκαλισμένο σε ασβεστολιθική πέτρα που εικονίζει μια θεά της αρχαιότητας, εντοπίστηκε στη νότια Λωρίδα της Γάζας

Ένα πέτρινο αγαλματίδιο ηλικίας 4.500 ετών, ύψους 22 εκατοστών, σκαλισμένο σε ασβεστολιθική πέτρα που εικονίζει μια θεά της αρχαιότητας, εντοπίστηκε στη νότια Λωρίδα της Γάζας. 

Όπως ανέφερε το υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Χαμάς, του ισλαμιστικού κινήματος που ελέγχει τη Γάζα το γλυπτό βρέθηκε από έναν αγρότη στο χωράφι του στο Χαν Γιουνές.

AP Photo/Adel Hana

Το αγαλματίδιο εικονίζει τη θεά Ανάτ των Χαναναίων, που ήταν η θεά του έρωτα και της ομορφιάς και εντοπίστηκε σε μια περιοχή που ήταν «σημαντικός εμπορικός δρόμος για πολλούς πολιτισμούς» που έζησαν στην περιοχή αυτήν πριν από χιλιετίες.

Σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο, εργάτες που δούλευαν σε μια οικοδομή στη βόρεια Γάζα ανακάλυψαν 31 τάφους της ρωμαϊκής εποχής, του 1ου μ.Χ. αιώνα.

Επίσης τον Ιανουάριο, έπειτα από πολλά χρόνια εργασιών αποκατάστασης, με την οικονομική στήριξη και ξένων δωρητών, ξανάνοιξε για το κοινό μια βυζαντινή εκκλησία του 5ου αιώνα.

(φωτογραφία AP)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News