Κίνα: Ολόκληρη συνοικία σε test μετά από εμφάνιση 6 κρουσμάτων

Κόσμος
Κίνα: Ολόκληρη συνοικία σε test μετά από εμφάνιση 6 κρουσμάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το στέλεχος Όμικρον μεταδόθηκε στη συνοικία, από επιστολή από τον Καναδά που είχε πάνω της ίχνη του ιού

Μία ολόκληρη συνοικία 2 εκατ. κατοίκων στο Πεκίνο, θα υποβάλλετε καθημερινά σε διαγνωστικά τεστ, κατόπιν εμφάνισης της Όμικρον, η οποία και «έφθασε» με επιστολή από τον Καναδά!

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο εντοπίστηκε στο Πεκίνο το πρώτο κρούσμα του ιδιαίτερα μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον του κορονοϊού σε έναν άνθρωπο που είχε λάβει μια επιστολή από τον Καναδά η οποία, σύμφωνα με τις αρχές, είχε πάνω της ίχνη του ιού.

Έκτοτε έχουν εντοπιστεί στην πόλη περίπου 30 κρούσματα, κάποια από τα οποία οφείλονται στο στέλεχος Δέλτα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει εκτιμήσει ωστόσο ότι είναι μικρός ο κίνδυνος μόλυνσης από τις επιφάνειες.

Η συνοικία Φενγκτάι, στο νότιο τμήμα του Πεκίνου, αποτελεί επίκεντρο της εστίας της επιδημίας.

Για προληπτικούς λόγους το σύνολο των κατοίκων της συνοικίας υποβάλλονται σε διαγνωστικά τεστ για την covid-19 από σήμερα, επεσήμαναν οι τοπικές αρχές, μετά τον εντοπισμό έξι νέων κρουσμάτων.

Στη συνοικία μένουν περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι.

Από την αρχή της πανδημίας η Κίνα ακολουθεί πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι στην covid-19, επιβάλλοντας περιορισμούς στις μετακινήσεις και στοχευμένα lockdown προκειμένου να περιορίσει όσο γίνεται την εμφάνιση νέων κρουσμάτων.

Σποραδικές εστίες εμφανίζονται τακτικά τους τελευταίους μήνες και οι κινεζικές αρχές έχουν αυξήσει τα μέτρα επιφυλακής, ενόψει μάλιστα και της διεξαγωγής των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο, από τις 4 ως τις 20 Φεβρουαρίου.

Η Φενγκτάι βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα από το σημείο που θα πραγματοποιηθούν κάποια αγωνίσματα.

Εξάλλου στη συνοικία αυτή βρίσκεται η αγορά Σινφάντι, όπου το 2020 εντοπίστηκε μια άλλη εστία της επιδημίας με ίχνη του νέου κορονοϊού να εντοπίζονται σε μια επιφάνεια κοπής εισαγόμενου σολομού.

Έκτοτε οι κινεζικές αρχές είναι ιδιαίτερα προσεκτικές με τη διαχείριση της ψυχρής εφοδιαστικής αλυσίδας και ανησυχούν για το ενδεχόμενο μόλυνσης από την covid-19 μέσω των εισαγόμενων προϊόντων.

Περίπου 1.000 χιλιόμετρα μακριά από το Πεκίνο, η πόλη Σιάν στη βόρεια Κίνα πρόκειται να άρει την Τρίτη το lockdown, όπως ανακοίνωσαν χθες Σάββατο οι τοπικές αρχές.

Η πόλη αυτή αποτέλεσε στα τέλη Δεκεμβρίου επίκεντρο της επιδημίας covid-19 στην Κίνα και είχε θέσει τους 13 εκατομμύρια κατοίκους της στην πιο αυστηρή καραντίνα από αυτή που είχε επιβληθεί στην Ουχάν, την πρώτη πόλη παγκοσμίως που μπήκε σε lockdown στην αρχή της πανδημίας.

 Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία: Pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News