Νέα Ζηλανδία: Ο κορωνοϊός ανέβαλε τον γάμο της πρωθυπουργού

Κόσμος
Νέα Ζηλανδία: Ο κορωνοϊός ανέβαλε τον γάμο της πρωθυπουργού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο γάμος της πρωθυπουργού με τον επί χρόνια σύντροφό της θα πραγματοποιούνταν πολύ σύντομα, σύμφωνα με τις πληροφορίες

Τον γάμο της αναγκάστηκε να αναβάλει η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν, κατόπιν των νέων περιοριστικών μέτρων που θέσπισε η κυβέρνησή της, ώστε να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της Όμικρον.  

«Ο γάμος μου δεν θα πραγματοποιηθεί», δήλωσε στους δημοσιογράφους η Άρντερν, ενώ πρόσθεσε ότι λυπάται και για τα άλλα ζευγάρια που επρόκειτο να παντρευτούν και επηρεάζονται από τους νέους περιορισμούς.

Η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός δεν είχε αποκαλύψει την ημερομηνία του γάμου της με τον επί χρόνια σύντροφό της Κλαρκ Γκέιφονρντ, αλλά υπήρχαν εικασίες ότι αυτός ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί σύντομα.

Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους πώς νιώθει για την αναβολή, η Άρντερ απάντησε: «Έτσι είναι η ζωή» και πρόσθεσε «δεν διαφέρω από, τολμώ να πω, χιλιάδες άλλους Νεοζηλανδούς που έχουν επηρεαστεί με πολύ πιο καταστροφικό τρόπο από την πανδημία, ο πιο συγκλονιστικός από τους οποίους είναι να μην μπορούν να είναι με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, μερικές φορές όταν είναι σοβαρά άρρωστοι. Αυτό ξεπερνά κατά πολύ οποιαδήποτε λύπη νιώθω εγώ».

Από σήμερα τα μεσάνυκτα επεκτείνεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στη Νέα Ζηλανδία και περιορίζεται ο αριθμός των ατόμων που μπορούν να συγκεντρωθούν σε κλειστούς χώρους, μετά τον εντοπισμό εννέα κρουσμάτων του Όμικρον σε μια οικογένεια η οποία ταξίδεψε σε πολλές πόλεις της χώρας.

Η οικογένεια αυτή επέστρεψε στο Νέλσον στο Νότιο Νησί με αεροπλάνο, αφού παρέστη σε έναν γάμο και άλλες εκδηλώσεις στο Όκλαντ, που βρίσκεται στο Βόρειο Νησί. Τα μέλη της οικογένειας καθώς και μία αεροσυνοδός βρέθηκαν θετικοί στην covid-19.

Τα νέα μέτρα θα ισχύουν τουλάχιστον ως το τέλος Φεβρουαρίου.

Η Νέα Ζηλανδία δεν έχει πληγεί ιδιαίτερα σφοδρά από την πανδημία, έχοντας καταγράψει 15.104 κρούσματα και 52 θανάτους.

Τα σύνορα της χώρας παραμένουν κλειστά για τους αλλοδαπούς από τον Μάρτιο του 2020, με την κυβέρνηση να αναβάλει τα σχέδιά της να τα ανοίξει στα μέσα Ιανουαρίου λόγω της ανησυχίας για το ενδεχόμενο εξάπλωσης του στελέχους Όμικρον.

Περίπου το 94% των Νεοζηλανδών άνω των 12 ετών έχει ανοσοποιηθεί πλήρως κατά της covid-19 και το 56% όσων το δικαιούνται έχει λάβει αναμνηστική δόση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News