Δύο αστυνομικοί αντί να κυνηγούν ληστές κυνηγούσαν…Πόκεμον

Περίεργα
Δύο αστυνομικοί αντί να κυνηγούν ληστές κυνηγούσαν…Πόκεμον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και οι δύο κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος - Ωστόσο αρνούνται ότι έπαιζαν Πόκεμον

Δύο αστυνομικοί στις ΗΠΑ που κυνηγούσαν...Πόκεμον αντί να απαντήσουν σε μια κλήση για ληστεία έχασαν την δουλειά τους.

Οι Λούις Λοτσάνο και Έρικ Μίτσελ αναζητούσαν φανταστικά πλάσματα στους δρόμους παίζοντας ένα παιχνίδι στο κινητό τους τηλέφωνο, όπως προκύπτει από δικόγραφα, αλλά τα πλάσματα αυτά ήταν χαρακτήρες Πόκεμον και όχι εγκληματίες.

Η καταγραφή των συνομιλιών τους μέσα στο αστυνομικό τους όχημα αποκάλυψε ότι είχαν δεχτεί την κλήση για βοήθεια από ένα κατάστημα στο Λος Άντζελες, αλλά είχαν επιλέξει να συνεχίσουν το παιχνίδι τους.

«Ο αστυνομικός Μίτσελ ενημέρωσε τον Λοτσάνο ότι ο «Σνόρλαξ» είχε μόλις εμφανιστεί», αναφέρεται στα έγγραφα που αφορούν την αποπομπή τους.

«Για τα επόμενα 20 λεπτά περίπου έχουν καταγραφεί να συζητούν για τα Πόκεμον καθώς οδηγούν σε διάφορες τοποθεσίες όπου τα εικονικά πλάσματα εμφανίζονται μέσω των κινητών τους τηλεφώνων».

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί του Λος Άντζελες αφήνουν τον Σνόρλαξ και στρέφουν την προσοχή τους προς ένα Τοτζέτικ, το οποίο μάλιστα αποδείχτηκε δύσκολο να νικήσουν.

«Να πάρει ρε φίλε. Αυτό με πολεμάει τρελά», λέει ο Μίτσελ, σύμφωνα με τα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Και οι δύο κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος και έχουν παραδεχτεί ότι δεν ανταποκρίθηκαν στην κλήση για να μεταβούν στο σημείο ληστείας τον Απρίλιο του 2017.

Ωστόσο, αρνούνται ότι έπαιζαν Πόκεμον. Και οι δύο επέμειναν ότι απλώς συζητούσαν για το παιχνίδι.

Το εφετείο της Καλιφόρνια ωστόσο, το οποίο εξέτασε την έφεση που είχαν ασκήσει, δεν τους πίστεψε και επικύρωσε την απόφαση για αποπομπή τους.

Τα Πόκεμον είχαν γίνει μόδα γύρω στο 2005 με εκατομμύρια χρήστες κινητών να είναι κολλημένοι στις οθόνες της συσκευής τους αναζητώντας φανταστικά πλάσματα.

Τόσο δημοφιλές ήταν το παιχνίδι ώστε σε κάποιο σημείο πολλές στρατιωτικές εγκαταστάσεις προειδοποιούσαν τα στρατεύματα για τους κινδύνους αν κάποιος παίζει το παιχνίδι σε στρατιωτική βάση ή κοντά σε διαδρόμους προσγείωσης-απογείωσης.

Οι λάτρεις του έχουν επίσης κατηγορηθεί ότι έχουν προκαλέσει τροχαία και τουλάχιστον ένα περιστατικό παράνομης διέλευσης συνόρου είχε «πρωταγωνιστή» κάποιον που επιχειρούσε «Να τα πιάσει όλα».

Με πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News