"Μικρά κ' Περίεργα"

Κι ο Χατζηδάκης βλέπει «Σασμό»

Η τηλεοπτική σειρά «Σασμός» έχει ακουμπήσει ιδιαίτερα γνώριμα βιώματα και θύμησες ακόμα και σε κυβερνητικά στελέχη

Θέμα συζήτησης, όπως έχουμε γράψει, εντός και εκτός Κρήτης, έχει γίνει για τα καλά η τηλεοπτικά σειρά “Σασμός”, με τα γεγονότα που ξετυλίγονται να ξυπνούν γνώριμα βιώματα και θύμησες ακόμα και σε κυβερνητικά στελέχη! 

Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί ο Ρεθυμνιώτης στην καταγωγή υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος μοιράστηκε τις δικές του προσωπικές εμπειρίες από τη δράση του πατέρα του ως “μεσίτη” για να επέλθει ο σασμός, δηλαδή το φίλιωμα ανάμεσα σε οικογένειες τις οποίες χώριζε βεντέτα. 

«Όποιος παρακολουθεί τη σειρά, καταλαβαίνει τι μπορεί να συμβαίνει σε αυτές τις κοινωνίες και πολύ περισσότερο τι συνέβαινε σε αυτές τις κοινωνίες μερικά χρόνια πριν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κωστής Χατζηδάκης στην κάμερα του Alpha, όπου προβάλλεται με επιτυχία η σειρά “Σασμός”. 

«Θυμάμαι περιπτώσεις με εντάσεις μεταξύ οικογενειών. Υπήρχαν άνθρωποι με ένα ιδιαίτερο κύρος, που αναλαμβάνουν τον ρόλο του “μεσίτη”. Αν πετύχει ο “σασμός”, τότε γίνονται σύντεκνοι, συμπεθεριάζουν οι οικογένειες και με αυτόν τον τρόπο επέρχεται μια ανακωχή», πρόσθεσε ο υπουργός Εργασίας και αποκάλυψε πως ο πατέρας του είχε παίξει καθοριστικό ρόλο στην περιοχή ως ειρηνοποιός, γεγονός που τον καθιστά περήφανο. 

«Ο πατέρας μου ήταν ένας από τους ειρηνοποιούς και αισθάνομαι περήφανος γι’ αυτό. Ήταν ένας άνθρωπος με κύρος και πολλές φορές τα έφερνε έτσι τα πράγματα ώστε να μεσολαβεί για να υπάρχει εκτόνωση των εντάσεων» ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του.

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια