Ατλάντα: Θετικοί στο κορωνοϊό 13… γορίλες σε ζωολογικό κήπο

Περίεργα
Ατλάντα: Θετικοί στο κορωνοϊό 13… γορίλες σε ζωολογικό κήπο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την νοσησή τους οι γορίλες θα λάβουν το εμβόλιο του κορωνοϊού κατάλληλο για κτηνιατρική χρήση

Περισσότεροι από δώδεκα γορίλες βρέθηκαν θετικοί στην Covid-19 στον ζωολογικό κήπο της Ατλάντα, πιθανότατα μετά τη μόλυνση από έναν φύλακα, δήλωσαν αξιωματούχοι του ζωολογικού κήπου.

Το προσωπικό ειδοποιήθηκε όταν πολλοί από τους γορίλες του ζωολογικού κήπου άρχισαν να παρουσιάζουν συμπτώματα, όπως καταρροή, ήπιο βήχα και απώλεια όρεξης.

Δείγματα κοπράνων και επιχρίσματα που στάλθηκαν στο κτηνιατρικό διαγνωστικό εργαστήριο του Πανεπιστημίου της Τζόρτζια έδειξαν ότι 13 ήταν θετικοί στον κορωνοϊό, ανέφερε η Atlanta Journal-Constitution.

Σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του ζωολογικού κήπου, αξιωματούχοι δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι ένα εμβολιασμένο μέλος της ομάδας φροντίδας των ζώων , το οποίο φορούσε ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό και ήταν ασυμπτωματικό όταν ήρθε στη δουλειά, πιθανότατα να μετέφερε τον ιό.

«Οι ομάδες παρακολουθούν πολύ στενά τους  γορίλες και ελπίζουν ότι θα αναρρώσουν πλήρως» δήλωσε ο Σαμ Ριβέρα, ανώτερος διευθυντής υγείας των ζώων του Ζωολογικού Κήπου Ατλάντα.

Εκκρεμούσαν περαιτέρω δοκιμές που εστάλησαν στο εθνικό εργαστήριο κτηνιατρικών υπηρεσιών στο Έιμς της Αϊόβα, για επιβεβαίωση, πρόσθεσε η δήλωση. Μερικοί από τους γορίλες λαμβάνουν μονοκλωνικά αντισώματα και το προσωπικό δίνει μεγάλη προσοχή στον Ozzie, έναν 60χρονο αρσενικό που πιστεύεται ότι κινδυνεύει περισσότερο από επιπλοκές Covid-19.

Οι γορίλες του ζωολογικού κήπου της Ατλάντα ζουν σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους σε τέσσερις ομάδες, καθιστώντας αδύνατη την απομόνωσή τους ξεχωριστά. Καθώς αναρρώνουν, θα λάβουν το εμβόλιο κορωνοϊού Zoetis που δημιουργήθηκε για κτηνιατρική χρήση, ανέφερε η ανακοίνωση.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Με πληροφορίες από: naftemporiki  

(φωτογραφία: pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News