Σε θέση barista και delivery… τα ρομπότ στο Ντουμπάι

Περίεργα
Σε θέση barista και delivery… τα ρομπότ στο Ντουμπάι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Εάν θέλεις μια αληθινή ανέπαφη εμπειρία παράδοσης, πρέπει να διαλέξεις την επιλογή ρομποτικής παράδοσης»

Καθώς η επιστημονική φαντασία γίνεται πραγματικότητα, τα ρομπότ μπαίνουν όλο και περισσότερο στην καθημερινότητά μας.

Μια ρομποτική επανάσταση συμβαίνει στους δρόμους και τα καφέ του Ντουμπάι.

Το Ρόμπο Καφέ βρίσκεται στο κέντρο του Ντουμπάι και προσφέρει μειωμένη ανθρώπινη επαφή. Με 3 μεγάλα ρομπότ να φτιάχνουν καφέ, φαγητό αλλά και ποτό με σερβιτόρους ρομπότ να την πηγαίνουν στα τραπέζια των πελατών.

Ενώ παράλληλα να χρησιμεύουν και ως διανομείς φαγητού και δεμάτων μειώνοντας την πιθανότητα κυκλοφοριακής συμφόρησης σε σχέση με τα μηχανάκια των διανομέων που είναι στο δρόμο. Αυτό συνεπάγεται και μειωμένη μόλυνση σε σχέση με την κατανάλωση καυσίμων.

Στο τομέα της αισθητικής δημιούργησαν μικροτσίπ μανικιούρ. Η ιδέα ξεκίνησε αφού ξεκίνησε η πανδημία καθώς λαμβάνει υπόψη την κοινωνική αποστασιοποίηση.

Τοποθετείται κάτω από το βερνίκι νυχιών και οι πελάτισσες το χρησιμοποιούν στους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης ακόμα και σε επαγγελματικές περιπτώσεις. Έχοντας την προσδοκία να αντικαταστήσει κάποια στιγμή τις πιστωτικές κάρτες και τους κωδικούς πρόσβασης.

Η εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης και των ρομπότ κάνει ευκολότερη την καθημερινότητά μας. Στο μέλλον καθημερινές δουλειές όπως το καθάρισμα του σπιτιού, το πότισμα του κήπου ή απλά η παρασκευή μιας κούπας καφέ θα μπορούν να γίνουν αυτόματα. Και αυτό θα είναι μόνο η αρχή, στον κλάδο της ρομποτικής, υπάρχει μεγάλη αδημονία για το τι μπορούν να πετύχουν στο εγγύς μέλλον.

(φωτογραφία: pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News