Η.... έκπληξη ζωγράφου σε πλατεία της Μαδρίτης

Περίεργα
Η.... έκπληξη ζωγράφου σε πλατεία της Μαδρίτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ζωγράφος Antonio Lopez ενθουσίασε με τα έργα ζωγραφίζοντας σε...δημόσια θέα

Oι κάτοικοι της Μαδρίτης μπόρεσαν πρόσφατα να παρακολουθήσουν έναν από τους σπουδαιότερους εν ζωή καλλιτέχνες της Ισπανίας να στήνει το ατελιέ του κάτω από τον λαμπερό ήλιο στην περίφημη πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ.

Καθημερινά από τις 6.30 μ.μ. έως 9 μ.μ. από τις αρχές Ιουλίου, ο ζωγράφος και γλύπτης Antonio Lopez, 85 ετών, τοποθετεί το μεγάλο καβαλέτο και τον καμβά του και άρχισε να αναμιγνύει τα χρώματα του με ένα πλήθος φίλων της τέχνης και περαστικών να συγκεντρώνεται γύρω του.

Το να βλέπουν ένα τόσο διάσημο πρόσωπο να δημιουργεί έργα τέχνης ανάμεσα στα τουριστικά καταστήματα και πάγκους πλανόδιων πωλητών στην Πουέρτα ντελ Σολ ενθουσιάζει πολλούς ντόπιους.Ο Lopez, οι πίνακες του οποίου φιλοξενούνται στις μόνιμες συλλογές μουσείων σε όλο τον κόσμο, είναι γνωστός για τις ρεαλιστικές απεικονίσεις καθημερινών θεμάτων, από σκηνές της πόλης έως πορτρέτα.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που ο ζωγραφός προσπαθεί να ζωγραφίσει την εμβληματική πλατεία στο κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας. «Η Πουέρτα ντελ Σολ είναι μια πολύ παλιά ιδέα μου και αυτή είναι η τρίτη μου προσπάθεια» είπε ο Lopez στο Reuters.

Η πρώτη απόπειρα έγινε πριν από 20 χρόνια. Μία δεύτερη προσπάθεια συνέπεσε με έργα στο κέντρο της πόλης και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την ιδέα. Τώρα αποφάσισε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να συνεχίσει το έργο που άρχισε το 2010.

Ο Antonio Lopez είναι ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους καλλιτέχνες στην ιστορία της ισπανικής τέχνης.Αναδρομικές εκθέσεις με έργα του φιλοξενήθηκαν στο Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστόνης και στο Μουσείο Thyssen-Bornemisza στη Μαδρίτη και ο πίνακάς του Madrid desde Tores Blancas πωλήθηκε το 2008 σε τιμή ρεκόρ 1,7 εκατομμύρια ευρώ σε δημοπρασία του Christie's στο Λονδίνο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, φωτογραφία Pexels

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News