Ξεκίνησαν οι ορκωμοσίες εκπαιδευτικών στην Κρήτη με εικόνες… συνωστισμού

Περίεργα
Ξεκίνησαν οι ορκωμοσίες εκπαιδευτικών στην Κρήτη με εικόνες… συνωστισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντός της Διεύθυνσης τηρούνταν μέχρι κεραίας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όμως δεν ίσχυε το ίδιο στον εξωτερικό χώρο

Ξεκίνησαν και στην Κρήτη, όπως και σε όλη τη χώρα, οι ορκωμοσίες των νεοδιορισμένων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Δυστυχώς, έξω από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου είδαμε χθες αυτήν την εικόνα, με δεκάδες νεοδιορισμένους να συνωστίζονται σε πολύ μικρό χώρο, περιμένοντας τη σειρά τους για να ορκιστούν.

Εντός της Διεύθυνσης τηρούνταν μέχρι κεραίας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αφού οι εκπαιδευτικοί καλούνταν σε μικρές ομάδες για να ορκιστούν. Όμως έξω... βλέπαμε αυτό.

Μέχρι και την Τρίτη 17 Αυγούστου νεοδιορισμένοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να μεταβαίνουν στις Διευθύνσεις είτε της Πρωτοβάθμιας είτε της Δευτεροβάθμιας με σκοπό να ορκιστούν. Όσον αφορά την Κρήτη, οι νεοδιορισμένοι εκπαιδευτικοί που θα υπάγονται στις Διευθύνσεις της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού ανέρχονται στους 1.004, ενώ οι εκπαιδευτικοί που θα υπάγονται στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Κρήτης ανέρχονται 389.

Οι διορισμοί αυτοί είναι μια ευχάριστη είδηση, καθώς ύστερα από πάρα πολλά χρόνια έγιναν διορισμοί, με αποτέλεσμα να ανανεωθεί σημαντικά το εκπαιδευτικό προσωπικό της χώρας, με τον αριθμό να ανέρχεται στα 11.507 άτομα και στις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο αυτό, οι διοριζόμενοι/ες καλούνται να παρουσιαστούν στους προϊσταμένους των οικείων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης για ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας από την Τετάρτη 11 Αυγούστου έως και την Τρίτη 17 Αυγούστου. Η ανωτέρω προθεσμία παρατείνεται κατ’ εξαίρεση έως την Τρίτη 31 Αυγούστου μόνο για τους νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς των οποίων η μόνιμη κατοικία βρίσκεται αποδεδειγμένα εντός των πυρόπληκτων περιοχών της επικράτειας.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως υπάρχουν πολλά προβλήματα που σχετίζονται με τη μετακίνηση των εκπαιδευτικών, καθώς η πράξη ορκωμοσίας και υπογραφής των καθηκόντων διαρκεί πέντε ολόκληρα λεπτά. Το αποτέλεσμα είναι εκπαιδευτικοί να φεύγουν από τον τόπο διαμονής τους στον τόπο που θα διδάξουν για πέντε λεπτά σ’ ένα ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο μέχρι και την Τρίτη. Ενδεικτικά στο https://www.dimokratiki.gr/ αναφέρεται χαρακτηριστική περίπτωση εκπαιδευτικού όπου αναγκάζεται να ταξιδέψει στη Ρόδο από Κρήτη για πέντε λεπτά.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News