"Μικρά κ' Περίεργα"

«Ρομπότ Δέλτα»: Το ρομπότ του… κορωνοϊού

Φέρνει φαγητό σε κατοίκους που έχουν προσληφθεί από τον Covid-19

Ένα ρομπότ που σχεδιάστηκε από Ινδονήσιους χωρικούς και επιστήμονες για διασκέδαση βρήκε μια νέα χρήση κατά τη διάρκεια της πανδημίας, φέρνοντας φαγητό σε κατοίκους που βρίσκονται σε καραντίνα γιατί έχουν προσβληθεί από τον Covid-19.

Με τη συναρμολόγηση οικιακών ειδών όπως κατσαρόλες, τηγάνια και μια παλιά οθόνη τηλεόρασης, τώρα ονομάζεται «ρομπότ Δέλτα», παίρνοντας το όνομά του από την παραλλαγή του κορωνοϊού που πλήττει και την Ινδονησία.

Πού χρησιμεύει

«Με αυτή τη μετάλλαξη Δέλτα και τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων αποφάσισα να μετατρέψω το ρομπότ σε κάτι που να χρησιμοποιείται για δημόσιες υπηρεσίες, όπως σπρέι για απολύμανση, παράδοση τροφίμων και κάλυψη των αναγκών των κατοίκων που απομονώνονται», δήλωσε ο 53χρονος Ασεγιάντο που ηγείται του έργου.

Το κεφάλι του ρομπότ είναι φτιαγμένο από κατσαρόλα για το βράσιμο ρυζιού και λειτουργεί με τηλεχειριστήριο που έχει μπαταρία διάρκειας 12 ωρών. Είναι ένα από τα πολλά ρομπότ που κατασκευάστηκαν στο χωριό Tembok Gede, το οποίο είναι γνωστό για τη δημιουργική χρήση της τεχνολογίας.

Πώς λειτουργεί

Αφού περπατήσει τη διαδρομή προς το σπίτι κάποιου κατοίκου, το ηχείο του εκπέμπει το μήνυμα «assalamu'alaikum» (Ειρήνη σε σένα), ακολουθούμενο από «Έχεις μία παράδοση. Γίνε καλά σύντομα».

Τα υλικά κατασκευής

«Το ρομπότ Δέλτα είναι πολύ απλό. Όταν το δημιουργήσαμε, χρησιμοποιήσαμε υλικά από τη γειτονιά μας», ανέφερε ο Ασεγιάντο.

«Για τη βάση, χρησιμοποιήσαμε ένα μεταχειρισμένο σασί από αυτοκινητάκι παιχνίδι», δήλωσε ένα άλλο μέλος της ομάδας, λέκτορας μηχανικής ο Μπεναζίρ Ιμάμ Αρίφ Μουτακίν.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια