«Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου» στο ΠΑΓΝΗ

Περίεργα
«Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου» στο ΠΑΓΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ασφυξία από COVID-19 και θερμοπληξίες

Η εφημερία της Πέμπτης στο ΠΑΓΝΗ χαρακτηρίστηκε ως «η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου»! Μια δύσκολη μέρα και μια ακόμη πιο δύσκολη νύχτα με δεκάδες περιστατικά κορωνοϊού, όπως η συρροή από ιδιωτική δομή ηλικιωμένων, αλλά και πολλά περισσότερα περιστατικά θερμοπληξίας.

Ο συνδυασμός κρουσμάτων COVID-19 και περιστατικών θερμοπληξίας σε μια μέρα που ο υδράργυρος έδειχνε 43 και οι ανάγκες ήταν αυξημένες δημιούργησε εκρηκτικές διαστάσεις στη διάρκεια της εφημερίας του νοσοκομείου, αφού κυριολεκτικά οι εφημερεύοντες, ιατροί και νοσηλευτές, δεν προλάβαιναν να πάρουν ανάσα.

Οι περιγραφές από άνθρωπο που ήταν παρών ακόμη πιο συγκλονιστικές, αφού οι γιατροί δεν είχαν χώρο να βάλουν τα περιστατικά COVID-19 που κατέφταναν και τους εξέταζαν έξω από τα ΤΕΠ ή ακόμη και μέσα στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Μια πληροφορία ανέφερε ότι μπορεί να έγιναν, μαζί με τους 8 ηλικιωμένους από το γηροκομείο, πάνω από 50 διακομιδές με κορωνοϊό, οι 40 εμπύρετες και πλέον δεν υπήρχε χώρος ούτε για νοσηλεία. Εξάλλου, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η συμπτωματολογία δεν απαιτούσε κάτι τέτοιο, αν και υπήρχε έντονη επιμονή. ¨

Αν τώρα μια άλλη πληροφορία είναι ορθή, ότι σημειώθηκαν 127 εισαγωγές στο νοσοκομείο, με τις περισσότερες με αναπνευστικά προβλήματα και θερμοπληξίες λόγω καύσωνα, αντιλαμβάνεστε ότι ο συνδυασμός ήταν εκρηκτικός και ίσως μια από τις δυσκολότερες νύχτες που πέρασαν στο ΠΑΓΝΗ.

Κι αν κάποιοι έλεγαν ότι ήταν «η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου», άκουσα και το άλλο: ο εξωτερικός χώρος των ΤΕΠ ήταν ασφυκτικά γεμάτος, τεστ γίνονταν μέσα στις κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ από το προσωπικό του νοσοκομείου και έμοιαζε... Βαγδάτη! Σκεφτείτε μόνο ότι πέρασαν από το νοσοκομείο 528 περιστατικά σε ένα βράδυ!

Οι ασθενείς COVID-19 σε πραγματικό χρόνο

Ενδεικτικό της ασφυκτικής κατάστασης στο ΠΑΓΝΗ αποτελεί ο αριθμός των νοσηλευομένων ως χθες βράδυ στο νοσοκομείο. Οι ασθενείς COVID-19 που νοσηλεύονταν έφταναν του 39 στις δύο κλινικές, συν 13 στη ΜΕΘ κορωνοϊού. Η πίεση της συρροής των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από το γηροκομείο έκανε την κατάσταση δύσκολη όχι προς τη βαρύτητα των περιστατικών, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αλλά ως προς τον αριθμό αυτών.

Φωτογραφία: rawpixel

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News