Χιόνι μετά από... 64 χρόνια στη Βραζιλία

Περίεργα
Χιόνι μετά από... 64 χρόνια στη Βραζιλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκπληξη για την παράδοξη εικόνα

Μπορεί στη χώρα μας ο καύσωνας να επελαύνει, αλλά σε μια χώρα όπως η Βραζιλία όπου οι υψηλές θερμοκρασίες είναι ο κανόνας, ο κόσμος φτιάχνει χιονάνθρωπους στους δρόμους! Για πρώτη φορά εδώ και 64 χρόνια δρόμοι δεκάδων πόλεων της λατινοαμερικανικής χώρας καλύφθηκαν από ένα στρώμα χιονιού με τη θερμοκρασία να πέφτει αρκετά κάτω από το μηδέν.

Ένα σφοδρό κύμα ψύχους προκάλεσε χιονοπτώσεις στη νότια Βραζιλία με το χιόνι να σωρεύεται στους δρόμους πόλεων ασυνήθιστων σε τέτοιο θέαμα, καθώς η τελευταία φορά που έπληξε μια χιονοθύελλα τη χώρα ήταν το 1957, όταν καταγράφηκαν 1,3 μ. χιονιού στην πολιτεία της Σάντα Καταρίνα.

Τουλάχιστον 43 πόλεις σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία Climatempo κατέγραψαν χιονοπτώσεις ή χιονόνερο - θέαμα που σκόρπισε χαρά σε πολλούς από τους κατοίκους μιας από τις χώρες του πλανήτη που έχουν πληγεί σφοδρότερα από την πανδημία.

Σύμφωνα με το μετεωρολογικό Ινστιτούτο της Βραζιλίας οι χαμηλές θερμοκρασίες αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι τις αρχές Αυγούστου και ίσως σχηματιστεί πάγος στις πολιτείες του Μάτο Γκρόσο ντο Σουλ, του Σάο Πάολο, του Μίνας Ζεράις και του Γκόιας. «Είμαι 62 ετών και ουδέποτε είδα χιόνι στη ζωή μου», δήλωσε ο οδηγός φορτηγού Ιοντόρ Γκονκάλβες Μάρκες από το Καμπάρα ντο Σουλ στο τηλεοπτικό δίκτυο Globo. «Είναι απερίγραπτο να βλέπεις την ομορφιά της Φύσης», πρόσθεσε.

Ορισμένοι Βραζιλιάνοι έσπευσαν να εκφράσουν τον ενθουσιασμό τους στο Twitter, σημειώνοντας πάντως ότι η χιονόπτωση συνοδεύτηκε σε αρκετές περιοχές με παγετό και χαλάζι.

https://twitter.com/ScottDuncanWX/status/1420599849574141958

Πηγή: ethnos.gr, κεντρική φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News