Το κολονάκι που... «έξυσε» πολλές πόρτες

Περίεργα
Το κολονάκι που... «έξυσε» πολλές πόρτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το κολονάκι αυτό εμποδίζει ακόμη και την όδευση τυφλών, καθώς είναι οριακά στο στενό διαδρομάκι

Δεν ξέρω αν πραγματικά έχει ληφθεί μέριμνα, αλλά το περασμένο σαββατοκύριακο αρκετοί οδηγοί “έφαγαν” την πόρτα του αυτοκινήτου τους περνώντας αναγκαστικά από την οδό Κατεχάκη, καθώς η κυκλοφορία είχε εκτραπεί λόγω της κατεδάφισης - κρίμα πολύ - του ορόφου της οικίας Μηλιαρά!

 Οι οδηγοί ακροβατούσαν μεταξύ πεζών, όμως το πρόβλημα εντοπίστηκε στην έξοδο της Κατεχάκη προς Μονή Οδηγητρίας, όπου ο Δήμος Ηρακλείου ή ο εργολάβος για λογαριασμό του Δήμου Ηρακλείου είχε τοποθετήσει τις τελευταίες ημέρες ένα κολονάκι σε σημείο που, με τα σταθμευμένα μηχανάκια, τα αυτοκίνητα σχεδόν έπρεπε να κάνουν σλάλομ για να περάσουν! Έτσι, πολύ εύκολα, αν κάποιος έπαιρνε για ελάχιστες μοίρες κλειστά τη στροφή, ήταν βέβαιο ότι θα “έτρωγε” την πόρτα του!

Γνωρίζω ότι εκπρόσωποι της δημοτικής Αρχής έχουν ενημερωθεί όχι για να αφαιρέσουν το κολονάκι, αλλά να το μετακινήσουν ελάχιστα εκατοστά πιο μέσα.

Εξάλλου το κολονάκι αυτό εμποδίζει ακόμη και την όδευση τυφλών, καθώς είναι οριακά στο στενό διαδρομάκι.

Από τη μια καταλαβαίνουμε ότι εξυπηρετούνται με αυτόν τον τρόπο κάποιοι παρόδιοι, π.χ. εμπορικές επιχειρήσεις, αλλά από την άλλη δεν είναι κρίμα να χαλάνε χωρίς λόγο αυτοκίνητα και να προκαλούνται ζημιές εκατοντάδων ευρώ για έναν και μοναδικό ωφελούμενο ή έστω και για δυο-τρεις; Ας κοιτάμε το γενικό συμφέρον και όχι το συμφέρον του ενός!

Σας παραθέτω και σχετική φωτογραφία, για να καταλάβετε ότι, όταν εκτρέπεται η κυκλοφορία, οι νέες υποχρεωτικές διαβάσεις θα πρέπει να σηκώνουν και το βάρος της και τις ανάγκες της. Αλλιώς καλύτερα μια γενική απαγόρευση για λίγες ώρες! Οι οδηγοί θα προσαρμοστούν σε άλλες διαδρομές και θα γλίτωναν και τις ζημιές. Κάποια απάντηση από τον Δήμο Ηρακλείου σε αυτά; Εκτός κι αν τα κολονάκια αυτά μπήκαν από κάποιον ιδιώτη της περιοχής και πράγματι δεν έχει ιδέα ο Δήμος. Και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να παρέμβει...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News