«Πάρε το σκύλο σου και φύγε»

Περίεργα
«Πάρε το σκύλο σου και φύγε»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκύλοι και χώροι εστίασης: τι λέει ο Νόμος

 Έχεις σκύλο. Είναι καλοκαίρι. Θέλεις να πάτε βόλτα . Θέλεις να τον πάρεις μαζί σου. Πολύ πιθανό να έχεις προβλήματα αν ζεις στη πόλη του Ηρακλείου .

Οι δημοτικές επιχειρήσεις  – και όχι μόνο , μάλλον δεν είναι καθόλου φιλικές με τα τετράποδα μας.  

Με απρόοπτα  «συνοδεύτηκε» η χθεσινή βόλτα τριών νέων συμπολιτών μας στο λιμάνι του Ηράκλειου.

Όπως μας καταγγέλλουν λοιπόν, χθες βράδυ … «είχα κατέβει βόλτα στο λιμάνι με τον σκύλο μου , εκεί  συνάντησα δύο φίλους μου  και αποφασίσαμε να καθίσουμε σε παραλιακή ταβέρνα για φαγητό και ουζάκι.

Αλλά  μας αρνήθηκαν να καθίσουμε στα τραπεζάκια  έξω,  γιατί είχαμε μαζί μας , δεμένο με λουράκι , τον ήρεμο μικρόσωμο σκύλο μου .

 Μας αρνήθηκαν να καθίσουμε ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ .

Αλλάξαμε λοιπόν  στέκι και πήγαμε σε άλλο χώρο εστιάσης. Κι εκεί μας αρνήθηκαν να καθίσουμε οπού θέλαμε  με τον σκύλο. Αυτοί μας άφηναν μόνο σε δύο συγκεκριμένα τραπέζια  απομακρυσμένα,  σαν να ήμασταν λεπροί».

Η άγνοια της νομοθεσίας οδηγεί στην άρνηση εισόδου των ζων ακόμα και στους υπαίθριους χώρους εστίασης.

Σε ποιες περιπτώσεις επιτρέπεται η είσοδος των ζώων συντροφιάς σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος. Τι πραγματικά ισχύει;

Στην Εθνική μας Νομοθεσία και συγκεκριμένα στην ισχύουσα Υγειονομική Διάταξη [Υ1γ/Γ.Π/οικ. 96967 ΦΕΚ 2718/ 08-10-2012-(άρθρο 5)] αναφέρεται ότι,  επιτρέπεται η είσοδος σκύλων βοηθείας μόνο για τα τυφλά άτομα ή και σε άλλα άτομα με αναπηρίες, σε αίθουσες πελατών των επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών με την προϋπόθεση ότι το άτομο που χρησιμοποιεί το ζώο − συνοδό, να λαμβάνει κάθε μέτρο για την αποφυγή όχλησης των πελατών από αυτό και να φέρει εκείνα τα παραστατικά που πιστοποιούν την υγεία του ζώου.

Τώρα τα εστιατόρια  αν θέλουν, μπορούν πλέον να επιτρέπουν την είσοδο σκύλων στους υπαίθριους χώρους εστίασης, με την προϋπόθεση ότι: Eφαρμόζονται ορισμένοι κανόνες.

 «Υπαίθριοι χώροι εστίασης» είναι όλοι οι υπαίθριοι χώροι όπου γευματίζουν οι πελάτες, τους οποίους ελέγχει και διαχειρίζεται το εστιατόριο. Παραδείγματα: υπαίθρια καφέ σε πεζοδρόμια, αυλές και βεράντες .

-Δεν επιτρέπεται η είσοδος σκύλων σε υπαίθριους χώρους εστίασης διασχίζοντας τους εσωτερικούς χώρους του εστιατορίου

-Τα σκυλιά πρέπει να βρίσκονται πάντα κοντά στον ιδιοκτήτη του, σε κλουβί μεταφοράς ή να φέρουν λουρί το οποίο κρατάει ο ιδιοκτήτης ή δένεται στο τραπέζι ή στο πόδι κάποιας καρέκλας.

-Οι σκύλοι δεν επιτρέπεται να τρέφονται από πιάτα ή μπολ που χρησιμοποιούνται για το σερβίρισμα πελατών. Οι σκύλοι πρέπει να τρέφονται και να πίνουν μόνο από ειδικά δοχεία μίας χρήσης.

Για να διαβάσετε τον νέο κανονισμό «Σκύλοι και χώροι εστίασης», επισκεφτείτε τη διεύθυνση nyc.gov/health/foodservice.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News