Ένας πανέμορφος γυπαετός στη μικρή νησίδα του Αφέντη Χριστού στα Μάλια

Περίεργα
Ένας πανέμορφος γυπαετός στη μικρή νησίδα του Αφέντη Χριστού στα Μάλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ταλαιπωρημένος και διψασμένος, λόγω ζέστης, εμπιστεύτηκε τους ανθρώπους που έσπευσαν να τον βοηθήσουν

Τουρίστες εντόπισαν το πρωί της Πέμπτης, στην μικρή νησίδα του Αφέντη Χριστού στα Μάλια, αυτόν τον πανέμορφο Γυπαετό, ζαλισμένο, διψασμένο και αρκετά ταλαιπωρημένο, λόγω ζέστης.

Εντυπωσιασμένοι από το πανέμορφο πτηνό, αλλά και από το γεγονός, ότι ενώ είναι τόσο άγριο, συμπεριφερόταν σαν εξημερωμένο, καθώς ήταν φιλικό και ήρεμο, ζήτησαν βοήθεια από ντόπιους επιχειρηματίες της περιοχής ώστε να το βοηθήσουν.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση ντόπιων επιχειρηματιών, που έσπευσαν με σκάφος και το περισυνέλλεξαν και πιο συγκεκριμένα μέλη της οικογένειας Φανουράκη, όπου το πήραν, του έδωσαν νερό και το τάισαν.

Αφού φρόντισαν τον πανέμορφο γυπαετό, κάλεσαν την ειδική υπηρεσία του Δήμου Χερσονήσου και το παρέδωσαν για να επιστρέψει στον φυσικό του χώρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πανέμορφο αρπακτικό είναι ο μεγαλύτερος σε μέγεθος γύπας και το μεγαλύτερο πτηνό της Ευρώπης, καθώς και από τα μεγαλύτερα αρπακτικά πτηνά στον κόσμο, ενώ παράλληλα σημειώνεται πως στην περιοχή υπάρχουν πολλοί γυπαετοί και πιο συγκεκριμένα η πιο γνωστή αποικία όρνιων στην Κρήτη είναι αυτή που βρίσκεται στο Σεληνάρι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News