Γαλάζιες ανθοδέσμες για τη γιορτή του πατέρα

Περίεργα
Γαλάζιες ανθοδέσμες για τη γιορτή του πατέρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ημέρα του πατέρα γιορτάζεται την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου

«Μπαμπά σ' αγαπώ πολύ», «πατερούλη μου χρονιά πολλά» και «μπαμπάκα είσαι ο καλύτερος του κόσμου» είναι κάποιες από τις γλυκές ευχές στις κάρτες που έχουν στα χέρια τους οι ανθοπώλες και με τις οποίες θα συνοδεύσουν το μπουκέτο ή τη γλάστρα που θα παραλάβουν οι μπαμπάδες την ημέρα της γιορτής του πατέρα. Μάλιστα, οι ανθοπώλες της Θεσσαλονίκης έκαναν εδώ και λίγες μέρες μια καμπάνια για να υπενθυμίσουν την Ημέρα του Πατέρα, που φέτος πέφτει την ερχόμενη Κυριακή (20 Ιουνίου).

   Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο ανθοπώλης Μανώλης Σύλλης, μέλος ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, σημείωσε πως γίνεται μια προσπάθεια τα τελευταία χρόνια από τους ανθρώπους του χώρου να «ανεβάσουν» τη γιορτή του πατέρα. Ενημερώνουν τους φίλους και πελάτες και έχουν φτιάξει ειδικές ανθοσυνθέσεις για να μην μείνει παραπονεμένος ο μπαμπάς αλλά ούτε και ο ...δύο φορές μπαμπάς, δηλαδή ο παππούς.

«Φέτος έχουμε φτιάξει μια αφίσα αφιερωμένη στη γιορτή του πατέρα, η οποία βρίσκεται ήδη στα ανθοπωλεία, οπότε περνώντας ο κόσμος μπορεί να τη δει και να θυμηθεί τη γιορτή. Επιπλέον είναι αρκετοί αυτοί που έχουν ήδη παραγγείλει μπουκέτα και γλάστρες, που την Κυριακή θα σταλούν στους μπαμπάδες ή θα παραλάβουν τα παιδιά από το ανθοπωλείο της γειτονιάς- εννοείται με συνοδεία ενήλικα», τονίζει ο κ. Σύλλης.

Όπως συμπληρώνει, φέτος είναι μεγαλύτερο το ενδιαφέρον σε σχέση με άλλες χρονιές, με τους πελάτες να ζητούν λίγο πιο σκούρα χρώματα σε σχέση με αυτά που θα επέλεγαν για τη μαμά, γι' αυτό επιλέγουν γαλάζια λουλούδια ή γλάστρα διακοσμημένη με θαλασσιές κορδέλες.

Η γιορτή του πατέρα μπορεί να μην έχει ακόμη το εκτόπισμα της αντίστοιχης γιορτής για τις μητέρες, ωστόσο όλο και περισσότερα είναι τα παιδιά που θα χαρίσουν λουλούδια στον μπαμπά, όπως προκύπτει από την κίνηση στα ανθοπωλεία.

Η παγκόσμια ήμερα για τον πατέρα είναι μια γιορτή που συνήθως βρίσκεται εκτός σχολικής περιόδου. Ωστόσο, φέτος, λόγω παράτασης της σχολικής χρονιάς, υπάρχει η κινητοποίηση από τους δάσκαλους στους μαθητές δημοτικού και τις ευχετήριες κάρτες φτιάχνονται παρέα παιδιά και εκπαιδευτικοί.

Η Ημέρα του Πατέρα γιορτάζεται την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου, υπενθυμίζοντας πως ο ρόλος του είναι πολύ σημαντικός.

 Όπως λένε βέβαια οι ανθοπώλες, είναι όμορφες οι παγκόσμιες ημέρες αλλά ακόμη πιο όμορφο να αγαπάμε και το δείχνουμε στους δικούς ανθρώπους κάθε μέρα.

Πηγή, φωτογραφία: ΑΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News