Τα ποδοσφαιρικά ήθη πάνε… τένις

Περίεργα
Τα ποδοσφαιρικά ήθη πάνε… τένις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπινελίκια σε… άψογη ποδοσφαιρική διάλεκτο

Το τένις θεωρείται ένα “ευγενές” άθλημα. Όχι τόσο γιατί είναι “ελιτίστικο” (όπως πολλοί πιστεύουν), αλλά γιατί προάγει ένα συγκεκριμένο είδος ήθους, fair play και φίλαθλου πνεύματος.

Οι επιτυχίες των δύο Ελλήνων αθλητών, του Τσιτσιπά και της Σάκκαρη, στα κορτ του σπουδαίου γαλλικού τουρνουά Ρολάν Γκαρός έχουν προκαλέσει τη γνωστή (μετά από κάθε “ελληνική επιτυχία”) υστερία ανά την επικράτεια.

Και μαζί με την υστερία, έχει ενσκήψει στο τένις αλά ελληνικά και το γνωστό “φίλαθλο πνεύμα” των ελληνικών γηπέδων. Λογικό είναι, αυτό γνωρίζουμε, αυτό προβάλλουμε. Άλλωστε, ακόμα γελάει ο κόσμος του τένις με τις αντιδράσεις των Ελλήνων φιλάθλων στους Ολυμπιακούς του 2004, όταν έπαιζε η Δανιηλίδου.

Βεβαίως τώρα δεν έχει Έλληνες φιλάθλους (τουλάχιστον όχι μαζικά) στο Παρίσι, αλλά... γελάμε εμείς με τα τεκταινόμενα εν Ελλάδι.

Να βλέπεις 100 ανθρώπους σε υπαίθριο καφέ να παρακολουθούν Τσιτσιπά-Τζόκοβιτς και να... ρίχνουν μπινελίκια σε άψογη ποδοσφαιρική διάλεκτο (το «πάρ’ τα Τζόκοβιτς» ήταν το πιο λάιτ, για να φανταστείτε) δεν είναι ακριβώς κάτι που το βλέπεις κάθε μέρα.

Για μας τους παλιότερους κάνει λίγο deja vu με το 1987, όταν η Εθνική Ελλάδος κέρδιζε το Eurobasket και προκαλούσε τη φρενίτιδα με το μπάσκετ. Μόνο που ως ομαδικό άθλημα, το μπάσκετ σαφώς και δεν είναι “άτρωτο” στους χουλιγκανισμούς και την οπαδική καφρίλα. Στο τένις, όπου το να μη χειροκροτήσεις τον πόντο του αντιπάλου του “δικού σου” θεωρείται εξαιρετικά κακοί τρόποι, οι γηπεδικές καφρίλες είναι μάλλον... εξωπραγματικές.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News