«Μας μπέρδεψαν με τα νούμερα για τον ΒΟΑΚ»

Περίεργα
«Μας μπέρδεψαν με τα νούμερα για τον ΒΟΑΚ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς τι ακριβώς η σύγχυση;

Μια σχετική σύγχυση έχει δημιουργηθεί - και όχι άδικα - σε πολύ κόσμο εδώ στην Κρήτη, ιδίως στον νομό Λασιθίου, μετά την επίσημη παρουσίαση του έργου ανακατασκευής του ΒΟΑΚ που έγινε το Σάββατο στα Χανιά από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών-Μεταφορών.

Προς τι ακριβώς η σύγχυση;

Τόσο στην παρουσίαση που έγινε στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, όσο και στα επίσημα στοιχεία και γραφήματα που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση υπάρχει το εξής αντιφατικό:

Γίνεται λόγος για έναν δρόμο μήκους 294 χλμ. με κόστος 2 δισ. ευρώ!

Μόνο που αυτό το κόστος, με βάση τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης, αφορά στο κόστος του ΒΟΑΚ από την Κίσσαμο Χανίων έως τον Άγιο Νικόλαο, που φυσικά, όπως ο καθείς μπορεί να αντιληφθεί, δεν έχει μήκος 294 χιλιόμετρα!

Το ποσό των 2 δισ. ευρώ αντιστοιχεί με βάση τα στοιχεία στα τρία έργα που προωθούνται μέσω των τριών διαφορετικών διαγωνισμών για τα τμήματα “Κίσσαμος-Χερσόνησος”, “Χερσόνησος-Νεάπολη” και “Νεάπολη-Άγιος Νικόλαος” και δεν μπορεί να περιλαμβάνονται τα έργα από τον Άγιο Νικόλαο μέχρι τη Σητεία που έχουν ένα κόστος άλλων 400-500 εκατ. ευρώ. Συνεπώς είναι απορίας άξιον πώς στο ίδιο το power point της παρουσίασης δίνεται ως κόστος το ποσό των 2 δισ. ευρώ για έναν νέο ΒΟΑΚ μήκους 294 χιλιομέτρων και, την ίδια ώρα, στη διπλανή ακριβώς στήλη του power point οριοθετείται ως έργο του ΒΟΑΚ το μήκος από Κίσσαμο Χανίων μέχρι Άγιο Νικόλαο.

Μήπως τα μπέρδεψαν λιγάκι στο κυβερνητικό επιτελείο, με αποτέλεσμα να μπερδευτούμε εύλογα κι εμείς και να ψαχνόμαστε τι γίνεται με τους αριθμούς;

Τελικά τα νούμερα που παρουσιάστηκαν σε ποιον ακριβώς νέο αυτοκινητόδρομο αφορούν; Σε αυτοκινητόδρομο από την Κίσσαμο ως τον Άγιο Νικόλαο ή στον αυτοκινητόδρομο από την Κίσσαμο μέχρι τη Σητεία;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News