"Μικρά κ' Περίεργα"

Ψυχίατρος αποτρέπει ασθενείς από τον εμβολιασμό

Την απίστευτη αυτή είδηση έκανε γνωστή μέσω καταγγελίας, η ΠΟΕΔΗΝ

Άλλο πάλι και τούτο... Ψυχίατρος στο Δρομοκαΐτειο της Αττικής αποτρέπει, λέει, ασθενείς από το να εμβολιαστούν για την COVID-19. Η αδιανόητη αυτή είδηση ήρθε στο “φως” μέσω καταγγελίας της ΠΟΕΔΗΝ: Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο συγκεκριμένος ψυχίατρος αποτρέπει ασθενείς που φιλοξενούνται σε ξενώνα όπου ο ίδιος είναι επιστημονικά υπεύθυνος να κάνουν το εμβόλιο.

Το συγκεκριμένο γεγονός μας έφερε στη μνήμη κάποια ευφάνταστα “memes” που κυκλοφορούν στα social media, και τα οποία (μέσω σύντομων στιχομυθιών μεταξύ ενός - υποτιθέμενου - γιατρού κι ενός ασθενούς) καταλήγουν στην εξής ερώτηση του δεύτερου προς τον πρώτο: «Είστε σίγουρα γιατρός;».

Η επίμαχη ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει τα εξής: «Σήμερα (σ.σ. χθες) το Δρομοκαΐτειο έχει προγραμματίσει εμβολιασμούς για τον κορωνοϊό ασθενών και προσωπικού στο εμβολιαστικό κέντρο. Μεταξύ των ασθενών είναι και 10 φιλοξενούμενοι σε ξενώνα που βρίσκεται σε περιοχή της Αττικής.

Ενώ οι ασθενείς αποδέχτηκαν τον εμβολιασμό τους, που είναι αναγκαίος κατά τους παθολόγος ιατρούς, ο επιστημονικά υπεύθυνος ψυχίατρος με αιφνιδιαστικές επισκέψεις στον ξενώνα και χθες (σ.σ. προχθές) βράδυ τους έπεισε να μην εμβολιαστούν».

Τελικά, το... κακό αποφεύχθηκε κατά... 50%!

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, “ανέλαβε δράση” η υπόλοιπη θεραπευτική ομάδα, αλλά και η διοίκηση του ιδρύματος, που κατάφερε να πείσει - ξανά - τους πέντε από τους δέκα ασθενείς που είχαν αρχικά δηλώσει συμμετοχή στον εμβολιασμό, να κάνουν το εμβόλιο. Πάντως, όπως έγινε γνωστό τη χθεσινή ημέρα, η διοίκηση αναμένεται να λάβει αυστηρά πειθαρχικά μέτρα σε βάρος του εν λόγω ψυχιάτρου. Πράγμα απόλυτα λογικό...

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια