Γάτος ... βαποράκι «συνελήφθη» στον Παναμά

Περίεργα
Γάτος ... βαποράκι «συνελήφθη» στον Παναμά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βαφτίστηκε «ναρκογάτος» από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης

Ένας «ναρκογάτος», όπως τον βάφτισαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, εντοπίστηκε έξω από τη φυλακή της Νουέβα Εσπεράνσα, που φιλοξενεί περίπου 1.700 κρατουμένους, στην επαρχία Κολόν, περίπου 80 χιλιόμετρα βορείως της πρωτεύουσας.Το υφασμάτινο σακουλάκι που κρεμόταν από τον λαιμό του δεν πέρασε απαρατήρητο καθώς επρόκειτο για  γάτο-βαποράκι που «συνελήφθη» κοντά σε μια φυλακή του Παναμά, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας.

«Το ζώο είχε στον λαιμό του δεμένο ένα ύφασμα που περιείχε πολλά πακετάκια (…) με ένα φυτικό υλικό και πλαστικά, διαφανή σακουλάκια με μια λευκή σκόνη», εξήγησε ο Αντρές Γκουτιέρες, ο γενικός διευθυντής της σωφρονιστικής υπηρεσίας του Παναμά.

Οι εισαγγελικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησαν έρευνα «για τη χρήση ζώων για τη μεταφορά παράνομων ουσιών στο σωφρονιστικό κατάστημα της Νουέβα Εσπεράνσα». Οι ουσίες που βρέθηκαν ήταν κοκαΐνη, κρακ και μαριχουάνα.

Για να «πείσουν» τα ζώα να επιστρέψουν στη φυλακή και να μεταφέρουν τα ναρκωτικά, οι κρατούμενοι τα φροντίζουν και τα ταΐζουν. Ο γάτος δεν θα «τιμωρηθεί» για την... παράνομη δράση του αλλά θα δοθεί για υιοθεσία. Δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιούνται ζώα για να εισάγουν ναρκωτικά σε φυλακές. Πριν από τον «ναρκογάτο» είχαν γίνει απόπειρες με ταχυδρομικά περιστέρια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News