Κορωνοϊός: Σε ποια χώρα, οι ξένοι που δεν θα φορούν μάσκα θα τιμωρούνται με... push-ups

Κόσμος
Κορωνοϊός: Σε ποια χώρα, οι ξένοι που δεν θα φορούν μάσκα θα τιμωρούνται με... push-ups

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτοί που δεν φορούσαν μάσκα υποχρεώθηκαν να κάνουν έως 50, ενώ εκείνοι που την φορούσαν λάθος έκαναν 15

Οι ξένοι που θα εντοπίζονται να μη φοράνε μάσκα στο νησί - θέρετρο της Ινδονησίας, το Μπαλί, θα τιμωρούνται με μια ασυνήθιστη τιμωρία αφού θα υποχρεώνονται να κάνουν push-ups.

Οπτικό υλικό που κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τουρίστες με μακό μπλουζάκια και σορτς να υποχρεώνονται να κάνουν την συγκεκριμένη άσκηση, σε συνθήκες τροπικής ζέστης και με αξιωματούχους ασφαλείας με μάσκα να τους επιτηρούν.

Οι αρχές του Μπαλί κατέστησαν τη χρήση μάσκας υποχρεωτική στους εξωτερικούς χώρους από τον περασμένο χρόνο καθώς η χώρα αντιμετώπιζε αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Τις τελευταίες ημέρες ωστόσο πολλοί ξένοι έχουν συλληφθεί χωρίς μάσκα, όπως δήλωσε ο αξιωματούχος ασφαλείας Γκούστι Αγκούνγκ Κετούτ Σουριανεγκάρα.

Περισσότεροι από 70 άνθρωποι πλήρωσαν πρόστιμο 5,7 ευρώ, αλλά άλλοι 30 είπαν ότι δεν είχαν τα χρήματα.

Γι’ αυτό και τους επιβλήθηκαν τα push-ups.

Αυτοί που δεν φορούσαν μάσκα υποχρεώθηκαν να κάνουν έως 50, ενώ εκείνοι που την φορούσαν λάθος έκαναν 15.

"Στην αρχή λένε ότι δεν γνώριζαν τους κανόνες. Μετά ότι το ξέχασαν ή ότι η μάσκα τους είναι βρεγμένη ή καταστράφηκε", δήλωσε στο AFP ο Σουριανεγκάρα.

Σε ορισμένους Ινδονήσιους στο νησί, το οποίο είναι ένας ινδουιστικός θύλακας στην μεγαλύτερη σε μουσουλμανικό πληθυσμό χώρα στον κόσμο, έχει επίσης επιβληθεί αυτή η ασυνήθιστη τιμωρία.

Οι αρχές του Μπαλί έχουν επίσης προειδοποιήσει ότι οι ξένοι που παραβιάζουν τους ισχύοντες κανονισμούς για τον κορονοϊό θα απελαύνονται από την χώρα, παρότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές ότι έχει συμβεί κάτι τέτοιο.

Το νησί, το οποίο έχει πληγεί σφόδρα από την επιδημία, παραμένει επισήμως κλειστό για τους τουρίστες από το εξωτερικό, αλλά αποτελεί μόνιμο τόπο κατοικίας πολλών ξένων.

Ξένοι που ζουν σε άλλα σημεία της Ινδονησίας μπορούν να το επισκέπτονται.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News