Ισραήλ: Υπάλληλος εκδικήθηκε την πρώην του βάζοντάς την… τέσσερις φορές σε 14μερη καραντίνα

Περίεργα
Ισραήλ: Υπάλληλος εκδικήθηκε την πρώην του βάζοντάς την… τέσσερις φορές σε 14μερη καραντίνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εργάζεται σε ένα από τα τηλεφωνικά κέντρα του υπουργείου Υγείας

Ένας υπάλληλος του υπουργείου Υγείας του Ισραήλ, για να εκδικηθεί την πρώην σύντροφό του, της έστειλε τέσσερις φορές παραπλανητικά μηνύματα σύμφωνα με τα οποία έπρεπε να μπει σε καραντίνα επειδή ήρθε σε επαφή με πρόσωπα που είχαν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό.

Ο ύποπτος είναι ένας «εξωτερικός συνεργάτης που εργαζόταν σε ένα από τα τηλεφωνικά κέντρα του υπουργείου Υγείας», σύμφωνα με την αστυνομία. Έστειλε τέσσερις φορές μηνύματα στο κινητό τηλέφωνο της πρώην φίλης του, καλώντας την να μπει αμέσως σε καραντίνα επειδή είχε επαφές με επιβεβαιωμένα κρούσματα της Covid-19. Κάτι που φυσικά, δεν ίσχυε.

Κάθε φορά, η γυναίκα αμφισβητούσε την ανάγκη να τεθεί σε καραντίνα, γεγονός που κίνησε υποψίες στο υπουργείο Υγείας. Τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αρχές έχουν παραδοθεί στη δικαιοσύνη και ενδέχεται να ασκηθεί δίωξη στον 35χρονο υπάλληλο. Σε βάρος του διενεργείται ήδη έρευνα για σειρά παραπτωμάτων, όπως για κατάχρηση εξουσίας, απάτη και καταπάτηση του απορρήτου της ιδιωτικής ζωής.

Λόγω της πανδημίας, από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης περισσότεροι από δύο εκατομμύρια Ισραηλινοί αναγκάστηκαν να μείνουν σε σκληρή απομόνωση 14 ημερών. Αυτήν την περίοδο είναι σε υποχρεωτική καραντίνα περισσότεροι από 180.000 άνθρωποι.

Στα τέλη Δεκεμβρίου το Ισραήλ επέβαλε και πάλι λοκντάουν, το τρίτο, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων. Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί στη χώρα περισσότερα από 524.000 κρούσματα και 3.846 θάνατοι, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του υπουργείου Υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News