Η αξία του «ΧΑΠI END» δια χειρός Ελένης Ιωαννίδου

Περίεργα
Η αξία του «ΧΑΠI END» δια χειρός Ελένης Ιωαννίδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέχνη με… ληγμένα χάπια και κάψουλες

Μπορεί να ανήκει στην κατηγορία των γιατρών της «πρώτης γραμμής» και τα ωράρια της στο νοσοκομείο να είναι εξαντλητικά ειδικότερα στην περίοδο της πανδημίας, ωστόσο, η ίδια έχει βρει το δικό της «ψυχοφάρμακο» για να… «ισορροπεί» στην ζωή.

Ο λόγος για την λοιμωξιολόγο και διευθύντρια της παθολογικής κλινικής του ρεθυμνιώτικου νοσοκομείου, Ελένη Ιωαννίδου, η οποία «παράγει» τέχνη με ληγμένα χάπια και κάψουλες!

Όπως η ίδια σημειώνει, η ιδέα της δημιουργίας μωσαϊκών με ληγμένα χάπια γεννήθηκε πριν από μερικά χρόνια στο κοινωνικό φαρμακείο που λειτουργούσε εθελοντικά από το 2008 στο Ρέθυμνο. Τα φάρμακα που είχαν λήξει και που έπρεπε να απορριφθούν, την οδήγησαν στο μονοπάτι της δημιουργίας.

«Τότε πρόσεξα τα απίθανα χρώματα και σχήματα που είχαν τα φάρμακα αυτά και αποφάσισα να δοκιμάσω να τα χρησιμοποιήσω ως ψηφίδες για να φτιάξω πίνακες», λέει χαρακτηριστικά η Ελένη Ιωαννίδου. 

Στην περίοδο της καραντίνας η απασχόληση αυτή λειτούργησε ψυχοθεραπευτικά, καθώς της προσέφερε μεγάλη αποφόρτιση από την ένταση της δουλειάς, ενώ παράλληλα ήταν και άκρως δημιουργική. Όσο για το αποτέλεσμα, είναι απλά αξιοθαύμαστο, όπως αποτυπώνεται στις φωτογραφίες!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News