"Μικρά κ' Περίεργα"

Όταν βρέχει, εδώ γίνεται χείμαρρος!- Η ίδια εικόνα στον Καρτερό κάθε φορά που βρέχει

Κίνδυνος θάνατος χείμαρρος στον Καρτερό κάθε φορά που βρέχ

Ξανά μανά στο ίδιο έργο θεατές βρέθηκαν πριν από λίγες ημέρες κάτοικοι στον Καρτερό, που είδαν τον κεντρικό δρόμο, δηλαδή την παλιά εθνική οδό Ηρακλείου-Αγίου Νικολάου, να πλημμυρίζει σε μερικά σημεία λόγω του μεγάλου όγκου νερού που κατέβαζε σαν χείμαρρος η επίσης πλημμυρισμένη φυσικά οδός Αγίου Αλεξάνδρου.

Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις, περίοικοι δεν μπορούσαν να μπουν καν μέσα στα σπίτια τους, και αναζητούσαν του κάκου γαλότσες, μπας και καταφέρουν να διασχίσουν τη λίμνη που είχε δημιουργηθεί μπροστά τις αυλόπορτές τους!

Γι’ αυτό ακριβώς και επανερχόμαστε κι εμείς στο θέμα της παρέμβασης που επείγει να γίνει επί της οδού Αγίου Αλεξάνδρου, της οδού δηλαδή που ξεκινά από τη διχάλα λίγο μετά την εκκλησία του Αϊ Γιάννη και τη Λέσχη της Αεροπορίας, προς το στρατόπεδο Μπετεινάκη και προς τον Πρασά.

Για το θέμα έχει καταθέσει άλλωστε σχετική πρόταση η δημοτική παράταξη “Ηράκλεια Πρωτοβουλία”, η οποία “πατά” ακριβώς πάνω στο πρόβλημα και στην αναγκαία λύση που πρέπει να δώσει ο Δήμος.

«Η οδός Αγίου Αλεξάνδρου, ο δρόμος που συνδέει την παλαιά εθνική οδό Ηρακλείου-Αγίου Νικολάου με τον Πρασά, δέχεται μεγάλες ποσότητες ομβρίων, μεταξύ άλλων, και από το, δυτικά αυτού, ύψωμα Πατέλα. Στη μεγάλη νεροποντή της 21ης Οκτωβρίου τα νερά πέρασαν ορμητικά στις όμορες προς την οδό ιδιοκτησίες, προξενώντας σημαντικές ζημιές.

Είναι προφανής η ανάγκη κατασκευής ενός αποχετευτικού αγωγού ομβρίων στην οδό Αγίου Αλεξάνδρου. Είναι ένα έργο που, κατά την άποψή μας, μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα, επειδή είναι αυτοτελές (δε χρειάζεται να ενταχθεί σ’ ένα ευρύτερο δίκτυο) και επειδή είναι κοντά ο τελικός αποδέκτης, η θάλασσα», ήταν η πρόταση, θυμίζουμε, της παράταξης.

Μακάρι να ασχοληθούν σύντομα στον Δήμο με το πρόβλημα αυτό που ταλανίζει την περιοχή του Καρτερού. Εξάλλου, θα πρέπει να έχει ίδια άποψη για το πρόβλημα και ο ίδιος ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός, που έχει περιουσία στον Καρτερό και επισκέπτεται αρκετά συχνά την περιοχή.

 

 

 

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια