Ποιος έκανε… «ποδαρικό» στο 5G;

Περίεργα
Ποιος έκανε… «ποδαρικό» στο 5G;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ποιον πρωτο-τηλεφώνησε;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε “ποδαρικό” στο 5G, αφού η πρώτη βίντεο κλήση δικτύου στη χώρα μας έγινε χθες από τον πρωθυπουργό, καθώς το δίκτυο βγαίνει στην αγορά.

H βιντεοκλήση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκου Πιερρακάκη.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «είναι μια διαδικασία που έφερε 372 εκατομμύρια στα δημόσια ταμεία και έγινε πράξη μέσα σε 12 μήνες. Απαιτούσε πάρα πολλές προαπαιτούμενες ενέργειες, οι οποίες έγιναν εν μέσω πανδημίας και με αυτό τον τρόπο κράτος, επιχειρήσεις και πολίτες αποκτούν πρόσβαση σε νέες δυνατότητες που μόνο η υψηλή τεχνολογία μπορεί να προσφέρει. Ο διαγωνισμός έγινε με διαφάνεια, έγινε με διορατικότητα. Δημοπρατήθηκε σχεδόν όλο το φάσμα των διαθέσιμων συχνοτήτων, αλλά ένα μέρος τους διακρατήθηκε, για να παραχωρηθεί χωρίς κόστος σε πανεπιστήμια, σε start up, σε δημιουργικά κέντρα. Με άλλα λόγια η διευκόλυνση της καθημερινής ζωής και της οικονομικής δράσης συνδυάζεται με την ενίσχυση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. Επίσης, πάρα πολύ σημαντικό, ότι το 25% των τελών που θα καταβάλουν οι πάροχοι για το 5G θα κατευθυνθεί στο ταμείο “Φαιστός”, ένα καινούργιο ταμείο το οποίο έχουμε δημιουργήσει, που με τη σειρά του θα χρηματοδοτεί νεοφυείς επιχειρήσεις με αντικείμενο εφαρμογές και υπηρεσίες βασισμένες στα νέα δίκτυα. Θέλουμε να δημιουργήσουμε και στη χώρα μας ένα οικοσύστημα γύρω από το 5G. Έχουμε πιστεύω τα μυαλά, τα ταλέντα που αυτό μπορούν να το κάνουν και να το υπηρετήσουν».

(Φωτογραφία αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News