Εσείς πόσα πλαστικά τρώτε;

Περίεργα
Εσείς πόσα πλαστικά τρώτε;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι αποκαλύπτει μελέτη του WWF International για το 2019

Το ξέρατε ότι θα μπορούσαμε να καταναλώνουμε σε μία εβδομάδα το ισοδύναμο μίας πιστωτικής κάρτας φτιαγμένης από πλαστικό; Κι όμως, αυτό συμπεραίνει μια μελέτη του WWF International για το 2019.

Πώς θα μπορούσαμε να απορροφήσουμε αυτά τα πλαστικά; Κυρίως σε πόσιμο νερό που μπήκε σε πλαστικό, αλλά και μέσω τροφίμων όπως οστρακοειδή, τα οποία τείνουν να τρώγονται ολόκληρα. Κι έτσι καταναλώνεται και το πλαστικό στα πεπτικά τους συστήματα.

Το Reuters χρησιμοποίησε τα ευρήματα της μελέτης για να δείξει πώς μοιάζει αυτή η ποσότητα πλαστικού σε διάφορες χρονικές περιόδους.

Κομμάτια από πλαστικά καλαμάκια μέσα σε ένα κουτάλι βάρους 0,7 γραμμαρίων αντιστοιχεί στην ποσότητα πλαστικού που μπορεί να φάει κάποιος σε μια μέρα.

Πλαστικά κουμπιά βάρους 5 γραμμαρίων σε ένα φλιτζάνι καφέ ισοδυναμούν με την ποσότητα πλαστικού που μπορεί να φάει κάποιος σε μία εβδομάδα.

Τα πλαστικά ζάρια που ζυγίζουν 21 γραμμάρια, σερβιρισμένα σε πιάτο, ισοδυναμούν με την ποσότητα του πλαστικού που μπορεί να φάει κάποιος σε ένα μήνα.

Πλαστικά καπάκια βάρους 62 γραμμαρίων, μέσα σε ένα καλάθι ατμού μπαμπού, ισοδυναμούν με την ποσότητα πλαστικού που μπορεί να φάει κάποιος σε τρεις μήνες.

Ένα πλαστικό κράνος ασφαλείας, που ζυγίζει 248 γραμμάρια, ισοδυναμεί με την ποσότητα του πλαστικού που μπορεί να φάει κάποιος μέσα σε έναν χρόνο.

Σε ένα τραπέζι απεικονίζονται πλαστικά σχοινιά και πλαστικοί σωλήνες βάρους 510 γραμμαρίων, που ισοδυναμούν με την ποσότητα του πλαστικού που μπορεί να φάει κάποιος σε δύο χρόνια.

Διάφορα πλαστικά είδη βάρους 1,3 κιλών ισοδυναμούν με την ποσότητα του πλαστικού που μπορεί να φάει κάποιος σε πέντε χρόνια.

Διάφορα πλαστικά είδη βάρους 2,7 κιλών ισοδυναμούν με την ποσότητα του πλαστικού που μπορεί να φάει κάποιος σε δέκα χρόνια...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News