Προχωρά το σχέδιο για τη Σούδα - Μία δεύτερη «Σαλαμίνα» στην Κρήτη

Χανιά
Προχωρά το σχέδιο για τη Σούδα - Μία δεύτερη «Σαλαμίνα» στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον νέο ναύσταθμο Κρήτης, μόλις αυτός λειτουργήσει, θα ελλιμενίζονται φρεγάτες, ταχύπλοα σκάφη και υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού σε μόνιμη βάση

«Σάρκα και οστά» αρχίζει ήδη και παίρνει ο σχεδιασμός για τη δημιουργία ενός δεύτερου μεγάλου ναυστάθμου του Πολεμικού Ναυτικού εδώ στην Κρήτη και συγκεκριμένα στη Σούδα.

Φαίνεται μάλιστα πως ούτε η πανδημία, ούτε οι τουρκικές προκλήσεις στάθηκαν ικανές να ανακόψουν τα σχέδια και τον προγραμματισμό για τη δημιουργία μιας 2ης Σαλαμίνας στο νησί μας.

Στην πραγματικότητα, αυτό που θα συμβεί, όπως γράφει ο «Βηματοδότης», σύμφωνα με τον σχεδιασμό που ετοίμασαν τα γενικά επιτελεία στην Κρήτη, είναι να τη μετατρέψει σε ένα αβύθιστο αεροπλανοφόρο, αφού, πέραν του ναυστάθμου, προβλέπεται και σημαντική αναβάθμιση του στρατιωτικού αεροδρομίου και ειδικότερα της 115 Πτέρυγας Μάχης, καθώς και η ενίσχυση και η θωράκιση των χερσαίων δυνάμεων που θα σταθμεύουν στη Μεγαλόνησο: «Πέραν του Αιγαίου, μας ενδιαφέρει και η Κρήτη, προκειμένου να απλωθεί η ισχύς των Ενόπλων Δυνάμεων και κατ’ επέκταση η ισχύς της χώρας μας στη ΝΑ Μεσόγειο», είπε ανώτατος στρατιωτικός.

Έτσι, στον νέο ναύσταθμο Κρήτης, μόλις αυτός λειτουργήσει, θα ελλιμενίζονται φρεγάτες, ταχύπλοα σκάφη και υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού σε μόνιμη βάση, σε συνδυασμό με την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της Σούδας, για τις οποίες σφόδρα ενδιαφέρονται και οι Αμερικανοί.

Το συνολικό σχέδιο που αρχίζει να υλοποιείται σταδιακά προβλέπει αναβάθμιση των υποδομών της Σούδας για πλήρη οργανωμένο και λειτουργικό ναύσταθμο, για μόνιμη βάση πλοίων και υποβρυχίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News