Επέτειος Δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ. και στην Κρήτη

Κρήτη
Επέτειος Δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ. και στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λόγω της απαγόρευσης των συναθροίσεων

Επί ποδός βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και στην Κρήτη, με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, αναμένεται να πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις και πορείες στη μνήμη του δολοφονηθέντος μαθητή.

Ωστόσο, φέτος, κατά τη 12η επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά, καθώς - ελέω κορωνοϊού - η Κυβέρνηση έχει επιβάλλει μέτρα κατά των συναθροίσεων, τα οποία «κινούνται» στο ίδιο μήκος κύματος με εκείνα της επετείου του Πολυτεχνείου.

Ειδικότερα, η κυβέρνηση, μέσω απόφασης του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., ανακοίνωσε την απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων σε ολόκληρη την επικράτειας από τις 05.00 το πρωί της 6ης Δεκεμβρίου έως και τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας «λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορoνοϊού COVID -19».

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότερες επετειακές εκδηλώσεις, στην Κρήτη, θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα της Κυριακής.

Τα πρόστιμα

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

  • διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και
  • διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Στην Αθήνα

Τα μέτρα για την αποτροπή συγκεντρώσεων, θα περιλαμβάνουν την κινητοποίηση περισσότερων από 4.000 αστυνομικών, κλούβες και αύρες της αστυνομίας, ενώ έκλεισαν κάποιοι σταθμοί του μετρό.

Στο επίκεντρο θα βρίσκεται το σημείο όπου στις 6 Δεκέμβρη του 2008 έπεσε νεκρός ο 15χρονος μαθητής, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια.

(Φωτογραφίες ΙΝΤΙΜΕ)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News