"Μικρά κ' Περίεργα"

Χριστούγεννα: Πλήγμα το lockdown για εστίαση, διασκέδαση & πολιτισμό!

Με κλειστά τα νυχτερινά κέντρα αλλά και χωρίς κοινωνικές εκδηλώσεις, το πρόβλημα είναι τεράστιο

Είναι δεδομένο ότι αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι ξεχωριστά και όσο η αγορά παραμένει κλειστή τόσο μεγαλώνει και η ύφεση. Ο χώρος της εστίασης θυμίζει “καζάνι που βράζει”, σε μια περίοδο που οι “πληγές” από το προηγούμενο lockdown αλλά και το καλοκαίρι ακόμα αιμορραγούν.

Αυτό που τονίζουν οι άνθρωποι της εστίασης είναι ότι, ακόμη κι αν τα καταστήματα ανοίξουν στις γιορτές έστω και λίγες μέρες, η παρτίδα δεν μπορεί να σωθεί. Μάλιστα, τα νυχτερινά μαγαζιά, που έχουν σαν βασικό συστατικό τη μουσική, ήδη “φλερτάρουν” με τα... λουκέτα, μιας και στην άκρη του τούνελ δεν έχει φανεί ακόμα φως.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι καλλιτέχνες, που βλέπουν πλέον ανοιχτά το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα επιβίωσης στην καθημερινότητά τους.

Με κλειστά τα νυχτερινά κέντρα αλλά και χωρίς κοινωνικές εκδηλώσεις, το πρόβλημα είναι τεράστιο και, όπως μαθαίνω, εκφράζουν τεράστια δυσαρέσκεια για τη σχεδόν ανύπαρκτη βοήθεια που λαμβάνουν από την Πολιτεία. Άλλωστε, πρέπει να γνωρίζουμε όλοι ότι ο κλάδος του πολιτισμού και της διασκέδασης είναι χιλιάδες άνθρωποι και όχι μόνο τα μεγάλα ονόματα της show biz.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια