Κιτς υπερθέαμα τον καιρό της πανδημίας: Διχάζουν οι εικόνες της Παναγίας και του στρατού που «εμφανίστηκαν» στη Βουλή

Απόψεις
Κιτς υπερθέαμα τον καιρό της πανδημίας: Διχάζουν οι εικόνες της Παναγίας και του στρατού που «εμφανίστηκαν» στη Βουλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

...Πόσα μηχανήματα για ΜΕΘ θα είχαμε αποκτήσει, με τα λεφτά αυτής της φιέστας;

Γράφει ο Στέλιος Ζερβός

Εν μέσω πανδημίας και υγειονομικής κρίσης, ενώ η κατάσταση έχει ξεφύγει και η χωρά μας ποια μετρά δεκάδες νεκρούς από τον φονικό ιο. Ενώ το ΕΣΥ καταρρέει αβοήθητο. Ενώ δεν φτάνουν τα κρεβάτια στις ΜΕΘ. Κάποιοι ξοδεύουν χρήματα για φιέστες και πατριωτικά υπερθεάματα. Χθες για να τιμήσουν  την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων ,  κάποιοι , «έντυσαν» μ ένα οπτικό αφιέρωμα όλη την πρόσοψη της Βουλής. Σε αυτό προβλήθηκαν σκηνές από ιστορικές μάχες,  ένδοξες πολεμικές στιγμές της Ελλάδας , αλλά και το πρόσωπο της Παναγίας.

Όπως αναφέρθηκε στο σχετικό ανακοινωθέν, η Βουλή έλαβε την πρωτοβουλία, για να δείξει «στιγμές και γεγονότα της ιστορίας μας, που αναδεικνύουν τη μεγάλη συνεισφορά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, κατά την ιστορική εξέλιξή τους, στην ελευθερία, στην ασφάλεια, στην ίδια την ύπαρξη του έθνους και του λαού μας».

Αυτό ήταν η αφορμή και άναψε η συζήτηση στα social media και τη δημοσιά σφαίρα . Μοιάζει σαν να φύγαμε για λίγο απ’ τα τεράστια προβλήματά μας και να ξεσπάσαμε σε κάτι τελείως ανούσιο, μόνο και μόνο για να ασχοληθούμε με κάτι εκτός κορωνοϊού. Για λίγο ξαναγυρίσαμε στις αθώες προ-covid εποχές που για να αρχίσει ένας  μίνι εμφύλιος στα σόσιαλ , αρκούσε μια σπίθα.

Μια μέρα που 108 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, η Βουλή φωτίζεται με εθνικοχριστιανικό κιτς. Που σε πολλούς θύμισε όπως είπαν ,  το «Ελλάς - Ελλήνων - Χριστιανών». Από την άλλη,  εθνικόφρονες πατριώτες, χαρήκαν και έβριζαν τις «κατσαρίδες και τα τρωκτικά» που διαφωνούσαν με τη φιέστα .   

Αλλά νομίζω λογικά αναρωτιούνται  πολλοί … Πόσα μηχανήματα για ΜΕΘ θα είχαμε αποκτήσει , με τα λεφτά αυτής της φιέστας;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News