Αγγλία: Γιατρός ισχυρίζεται πως του ανήκουν… οικόπεδα στον Άρη - Τα «πουλά» μέσω ίντερνετ

Κόσμος
Αγγλία: Γιατρός ισχυρίζεται πως του ανήκουν… οικόπεδα στον Άρη - Τα «πουλά» μέσω ίντερνετ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατρός στην Αγγλία ισχυρίζεται ότι του ανήκουν οικόπεδα στον Άρη, βάσει της διαστημικής νομοθεσίας

Αίσθηση έχει προκαλέσει η περίπτωση ενός γιατρού από την Μ. Βρετανία, ο οποίος τα έχει βάλει με τα Ηνωμένα Έθνη ισχυριζόμενος πως του ανήκουν…οικόπεδα στον Άρη.

Τα τελευταία 6 χρόνια, ο 50χρονος Φίλιπ Ντέιβις έχει αφοσιωθεί στο νέο του, παράξενο χόμπι, το οποίο αφορά την εκτόξευση τρισεκατομμυρίων φωτονίων στην ατμόσφαιρα με τη χρήση ακτίνων λέιζερ.

Ο λόγος;

Σύμφωνα με ισχυρισμούς του γιατρού, τα σωματίδια τροποποιούν την σύσταση της ατμόσφαιρας, δίνοντάς του, σύμφωνα με την τρέχουσα νομοθεσία, βάση στους ισχυρισμούς του περί ιδιοκτησίας εκτάσεων στον πλανήτη Άρη, τις οποίες ήδη «πουλά» μέσω του ίντερνετ.

Όπως λέει ο ίδιος, στόχος του δεν είναι πράγματι η αποκόμιση κέρδους μέσω του… διαπλανητικού real estate, αλλά η ανάδειξη του πόσο προβληματική και απαρχαιωμένη είναι η ισχύουσα σχετική νομοθεσία.

Ζητήματα όπως αυτό που εξετάζει ο γιατρός ρυθμίζονται προς το παρόν από την Συμφωνία για το Διάστημα, η οποία βρίσκεται σε ισχύ από το 1967 και η οποία ως αρχικό στόχο είχε να αποτρέψει τη Ρωσία ή τις ΗΠΑ από το να αξιωθούν την σελήνη ως έδαφός τους, ή να τη χρησιμοποιήσουν, επί παραδείγματι, ως πυρηνικό οπλοστάσιο.

Η Συμφωνία αυτή αποτελεί τη βάση για την διεθνή διαστημική νομοθεσία, αλλά είναι αρκετά ασαφής όσον αφορά ζητήματα όπως η εξόρυξη αστεροειδών και άλλες εμπορικές δραστηριότητες στο διάστημα.

Καθώς είναι δύσκολο για τον άνθρωπο πράγματι να περπατήσει σε άλλα ουράνια σώματα και πλανήτες, η συμφωνία ορίζει πως δικαιούται να διεκδικήσει την εκμετάλλευση διαστημικού εδάφους, όποιος μπορεί να αποδείξει πως μπορεί να το βελτιώσει.

Επιστρατεύοντας την τεχνολογία λέιζερ, ο δρ. Ντέιβις επιχειρεί να δείξει ότι, τροποποιώντας έστω και ελάχιστα την διαστημική ατμόσφαιρα μπορεί να επηρεάσει την κατάσταση στον Άρη…προς το καλύτερο.

Οι ακτίνες, εφόσον μέρος των φωτονίων τους φτάσει ως εκεί, μπορεί να συμβάλλουν στην θέρμανση του πλανήτη, ευνοώντας τυχόν πρωτόγονους μικροοργανισμούς που επιβιώνουν εκεί μέσω της φωτοσύνθεσης.

Όσο παράλογο και αν ακούγεται το εγχείρημα του δόκτορος, οι ειδικοί δεν αμφισβητούν την νομική βάση που έχει.

Μάλιστα, στην διαδικτυακή πλατφόρμα όπου ο δρ. Ντέιβις διαθέτει εκτάσεις στον Άρη προς πώληση σε…συμβολικές τιμές, περίπου 13.000 άτομα έχουν σπεύσει να αγοράσουν το μερίδιό τους, δείχνοντας την υποστήριξή τους στο γιατρό και την εκστρατεία του.

Πηγή: news.com.au - αναδημοσίευση από τον ιστότοπο eleytherostypos.gr

(Φωτογραφία: Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News