"Μικρά κ' Περίεργα"

«Modus vivendi» τελικά για τη νέα ΜΕΘ

Τι ειπώθηκε μεταξύ Γεωργόπουλου και Μπορμπουδάκη

Βρέθηκε τελικά το modus vivendi και αυτό αποτυπώθηκε στον τίτλο του δελτίου Τύπου που εξέδωσε η 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης χθες, μετά τη συνάντηση του καθηγητή Δ. Γεωργόπουλου με τη διοικήτρια Λένα Μπορμπουδάκη, μετά τον σάλο που προκλήθηκε για την προκήρυξη των θέσεων στη νέα ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, που ουσιαστικά αποκλείει τους ειδικευμένους αναισθησιολόγους εντατικολόγους.

Το δελτίο Τύπου τιτλοφορήθηκε “Όλοι μαζί για ένα κοινό σκοπό”, δηλώνοντας ότι, είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν, ο σκοπός είναι κοινός και στόχος είναι να πετύχει. Στο δελτίο αναφέρεται ότι χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης η συνάντηση μεταξύ της διοικήτριας Λένας Μπορμπουδάκη, του υποδιοικητή Δημήτρη Αγαπίου και του καθηγητή-διευθυντή ΜΕΘ ΠΑΓΝΗ και συντονιστή των ΜΕΘ των νοσοκομείων της Κρήτης για τη διαχείριση COVID-19, κ. Δημήτρη Γεωργόπουλου.

Κατά τη διάρκεια της δίωρης συζήτησης, η διοίκηση ανέλυσε διεξοδικά στον κ. Γεωργόπουλο το σκεπτικό της προκήρυξης και τον προσεκτικό σχεδιασμό που έχει γίνει, ώστε να “ανοίξουν” οι θέσεις γιατρών οι οποίοι θα στελεχώσουν τις νέες ΜΕΘ στα νοσοκομεία του νησιού, χωρίς όμως να αποδυναμωθούν άλλα τμήματα νοσηλευτικών ιδρυμάτων (αναισθησιολογικά, χειρουργεία, ΜΕΘ).

Ένα ζήτημα εξαιρετικά σοβαρό και κρίσιμο, ιδιαίτερα στην περίοδο της πανδημίας που διανύουμε.

Η διοίκηση διαβεβαίωσε για μια ακόμη φορά τον καθηγητή ότι η ανάπτυξη της νέας υπερσύγχρονης ΜΕΘ-πρότυπο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”, θα προχωρήσει με τις υψηλότερες προδιαγραφές και θα στελεχωθεί, σε σύντομο χρόνο, και με γιατρούς των επίμαχων ειδικοτήτων, Παθολογίας και Αναισθησιολογίας, που στη φάση αυτή δεν περιλαμβάνονται στην προκήρυξη. Η πρόβλεψη αυτή υπήρχε από τον αρχικό σχεδιασμό που είχε γίνει, προκειμένου να προχωρήσει η υλοποίησή της σταδιακά, χωρίς να προκληθούν “τριγμοί” σε άλλα νοσοκομεία. Ως εκ τούτου, η προκήρυξη της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης προχωρεί κανονικά ως έχει, με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Υγείας.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη συμφωνία, τόσο του καθηγητή κ. Γεωργόπουλου, ο οποίος παραμένει στη θέση του συντονιστή διευθυντή των ΜΕΘ της Κρήτης, όσο και της διοικήτριας κ. Μπορμπουδάκη και του υποδιοικητή κ. Αγαπίου, ότι συνεχίζουν την καλή και ουσιαστική συνεργασία τους, με ένα κοινό σκοπό: την καλύτερη δυνατή στελέχωση και οργάνωση των ΜΕΘ του νησιού, προς όφελος των πολιτών της Κρήτης.

 

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια