Λογαριασμός νερού 223.600 ευρώ

Περίεργα
Λογαριασμός νερού 223.600 ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια λύση μπορεί να υπάρξει

Ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” του Δήμου Ηρακλείου Δημήτρης Βρύσαλης αναφέρεται στη δυσθεώρητη οφειλή του ΠΑΓΝΗ προς τη ΔΕΥΑΗ, καθώς εστάλη λογαριασμός τετραμήνου 223.600 ευρώ!

Ο κ. Βρύσαλης αναφέρει μεταξύ άλλων: «Με την απαίτηση από τη ΔΕΥΑΗ για εξόφληση χρέους ύδρευσης του ΠΑΓΝΗ ύψους 223.600 ευρώ, έχει δημιουργηθεί αντιπαράθεση που καταλήγει, και από τις δύο πλευρές, τα “σπασμένα” να τα πληρώσει ο λαός. Αυτό είναι το υπόβαθρο του ψευτοδιλήμματος που θέτει η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ: Να “κόψω” από το χρέος προς τη ΔΕΥΑΗ ή να “κόψω” από άλλα λειτουργικά έξοδα του νοσοκομείου, αγορά υγειονομικού υλικού κ.λπ.

Διοικήσεις ΠΑΓΝΗ και ΔΕΥΑΗ θέλουν να εμφανίζονται ως “ορθολογιστές”, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά πως με ευθύνη δημοτικών Αρχών και παρατάξεων, των οποίων τα κόμματα επιβάλλουν αυτή την πολιτική ως κυβερνήσεις, βαθαίνει η ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών προς τον λαό, ο οποίος όμως έχει ήδη τριπλοχαρατσωθεί από κεντρικό και τοπικό κράτος και παρόλο που πληρώνει πανάκριβα, αυτές παρέχονται υποβαθμισμένες. Με αυτή την έννοια, ούτε η ΔΕΥΑΗ υπερασπίζεται το λαϊκό συμφέρον απέναντι σε μεγαλο-οφειλέτες.

Οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι έχουμε ως θέση αρχής, ότι το πόσιμο νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Θέση που μπορεί να υλοποιηθεί με μια διαφορετική οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας, για την οποία και παλεύουμε. Σήμερα, δείχνοντας αυτή την κατεύθυνση, στηρίζουμε την πάλη του λαού για δραστική μείωση τιμολογίων ύδρευσης για λαϊκά νοικοκυριά και αυτοαπασχολούμενους.

Για τη συγκεκριμένη οφειλή, θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει μείωση του τιμολογίου για την κατανάλωση από δημόσια νοσοκομεία, όπως και σχολεία, γηροκομεία, προνοιακές δομές κ.λπ., σε ύψος όχι υψηλότερο από εκείνο των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων, όπως π.χ. των ιδιωτικών κλινικών. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να “πληρώσει το μάρμαρο” ο λαός, είτε ως δημότης είτε ως ασθενής ή εργαζόμενος του ΠΑΓΝΗ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News