default-image

80χρονος εξαφανίστηκε… αλλά γύρισε στην συνέντευξη Τύπου για τον εντοπισμό του

Περίεργα
80χρονος εξαφανίστηκε… αλλά γύρισε στην συνέντευξη Τύπου για τον εντοπισμό του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είχε εξαφανιστεί κατά τη διάρκεια πεζοπορίας

Η οικογένεια ενός 80χρονου Άγγλου που εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια πεζοπορίας γιόρτασε τώρα την ασφαλή επιστροφή του αφού ο ίδιος εμφανίστηκε στη συνέντευξη Tύπου που διοργανώθηκε στο πλαίσιο των προσπαθειών για τον εντοπισμό του.

Σύμφωνα με το CNN, στις αρχές δηλώθηκε η εξαφάνιση του Χάρι Χάρβεϊ στις 6 Σεπτεμβρίου, αφού είχε χωρίσει από την ομάδα με την οποία έκανε πεζοπορία κατά τη διάρκεια χαλαζόπτωσης στο Yorkshire Dales, στα βορειοανατολικά της Αγγλίας.

Η αστυνομία, η Βασιλική Πολεμική Αεροπορία (RAF) και τα μέλη της ομάδας ορεινής διάσωσης πέρασαν τέσσερις μέρες αναζητώντας τον 80χρονο, ο οποίος είναι έμπειρος πεζοπόρος.

Πριν από τη συνέντευξη Τύπου που είχε προγραμματιστεί για να ζητηθεί η βοήθεια του κόσμου στην εύρεση του, ένας φωτογράφος άγριας φύσης εντόπισε τον Χάρβεϊ και επικοινώνησε με τους διασώστες.

Μέχρι να μαζέψω τον εξοπλισμό μου σκοτείνιασε, είπε στη συνέντευξη Tύπου, που μεταδόθηκε από το The Tan Hill Inn στο εθνικό πάρκο μέσω Facebook Live.

Ο Χάρβεϊ είπε ότι αποφάσισε να περάσει στο «σχέδιο Β» βρίσκοντας κάπου ασφαλές μέρος για να στήσει τη σκηνή του.

«Είχα τρεις πολύ καλές άγριες νύχτες σε σκηνή, ήμουν μόνος μου είχα όμως όλα όσα χρειαζόμουν», είπε. «Το μόνο πρόβλημα είναι ότι έχω πολύ όρεξη ... και όταν πεινάω πρέπει να φάω κάτι αλλιώς δεν μπορώ να κάνω τίποτα» ανέφερε ο Χάρβεϊ.

Οι συγγενείς του Χάρι Χάρβεϊ ήταν λιγότερο ενθουσιασμένοι για την εμπειρία του. Η νύφη του είπε στη συνέντευξη Τύπου: «Εκείνος πέρασε πολύ ωραία, εμείς ζήσαμε έναν εφιάλτη».

Πάνω από 100 μέλη της ομάδας ορεινής διάσωσης συμμετείχαν στην αναζήτησή του, μαζί με εκπαιδευμένους σκύλους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News